MoMuse - Gemeentelijk Museum van Molenbeek

image -   MoMuse - Gemeentelijk Museum van Molenbeek

Over

Van een dorpje gelegen voor de poorten van de stad Brussel tijdens de XVIII eeuw, is Molenbeek zich vervormd doorheen de jaren en in de loop van de decennia en de migraties, in de Brusselse gemeente die wij vandaag kennen. Eens een tijd " Klein Manchester " benoemd, heeft Molenbeek het industriële tijdperk gekend dankzij de ontwikkelingen van talrijke ondernemingen en fabrieken langs het kanaal Charleroi-Brussel. De vernieuwing en het van bestemming veranderen van verschillende gebouwen zijn de getuigen van dit mooie tijdperk voor de Molenbeekse economie. Naar gelang van de Griekse-, Italiaanse-, Marokkaanse en Turkse immigraties, diversifieerde zich de molenbeekse bevolking evenals het commercieel leven.

Het is deze geschiedenis die het nieuwe Gemeentemuseum van Molenbeek (MoMuse) aan de bezoekers vertelt door een groot aantal voorwerpen en documenten en ook met schermen en dynamische projectieapparaten op twee brede cartografische maquettes.
Documentair, narratief en in het bijzonder visueel, stelt de tentoonstelling zes thematieken voor : aarde en water, de mensen, wonen, werken, onderwijzen en leren, samenleven.

MoMuse richt zich evengoed aan de oude als aan de nieuwe generaties ! Verwezenlijkt met de steun van de Federatie Wallonië-Brussel, wil het Museum vooral een reis in de tijd aanbieden om beter het heden te begrijpen.

**

COVID-19 : toegankelijkheidsvoorwaarden => www.culture1080cultuur.be

Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Permanente expo's
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 92638
Editer l'événement SEO Espace administration