Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Halka

  Traduction en français non disponible

  In Marokko is acrobatie een familietraditie: het vak wordt van vader op zoon / dochter doorgegeven en is gebaseerd op rituelen uit de Berbercultuur. De traditie gaat terug tot de 15de eeuw en is volstrekt uniek in de wereld. Groupe Acrobatique de Tanger bestaat voor een groot deel uit leden van klassieke acrobatiefamilies.  Met ‘Halka’, hun vierde productie, keert het gezelschap terug naar zijn roots: het strand. Het is namelijk aan de kustlijn van Tanger waar de acrobaten van oudsher trainen. Het strand als lege pagina waar voetafdrukken gewist worden door de wind. Voor ‘Halka’ werkte Groupe Acrobatique de Tanger samen met Abdel Senhadji, de godfather van de acrobatie. Als bezieler van het befaamde circuscollectief XY was hij in 2012 al te gast in Vooruit, en werd toen op een staande ovatie onthaald.

  ‘Halka’ wordt opnieuw een bijzondere ervaring met twaalf acrobaten, zangers en muzikanten die samen sollen met de zwaartekracht.

  “Il est difficile de ne pas se laisser embarquer par l’énergie contagieuse de ce groupe uni, authentique et touchant. Dans le public, les enfants jubilent. Les adultes contemplent. On regarde ce spectacle comme on lit le Petit Prince, avec ses multiples degrés.” - toutelaculture.com

  Bron: UiTinVlaanderen.be

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Théatre / Spectacle

  Autres événements : Gand

  Recommandations