The Rooster / Running Away

Théatre / Spectacle » Danse

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de The Rooster / Running Away

  Traduction en français non disponible

  Tijdens ‘The Palestinian Connection’ presenteren we een unieke double bill, met twee korte maar pakkende dansvoorstellingen.

  ‘The Rooster’ van Libanees Malek Andary en Palestijn Ata Khatab bevindt zich op het kruispunt van dabke en hedendaagse dans. Malek is een dabke-specialist, de volksdans van Syrië, Palestina, Jordanië en Irak. De vader van Khatab stond dan weer aan de wieg van het gezelschap El Funoun, medeverantwoordelijk voor de promotie van dabke tot nationale Palestijnse dans. Khatab en Andary vermengen in ‘The Rooster’ geschiedenis met hedendaagse invloeden. Dat resulteert in een groepsdans voor vijf dansers, een voorstelling over wie de baas van de mesthoop is.

  In ‘Running Away’ vecht de Palestijnse performer Yazan Ewidat tegen het overheersende beeld van Palestijnen als strijders, als soldaten. Volgens Ewidat kunnen Palestijnen ook losers zijn: ze geven op, ze houden niet altijd van hun land, en ze willen verhuizen richting nieuwe toekomst. Maar waarom verlaten mensen Palestina? Met ‘Running Away’ creëerde Yazan Ewidat, in Vooruit nog te zien in ‘Badke’ (2014), een uiterst persoonlijke solo.

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Vooruit

  Autres événements : Théatre / Spectacle

  Autres événements : Gand

  Recommandations