Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Niks

  Traduction en français non disponible

  Het messcherpe Niets (2000) van de Deense schrijfster Janne Teller verscheen tien jaar geleden en veroorzaakte daar heel wat controverse. Niet omwille van brutaliteit of seksualiteit, maar puur om de vraag die het boek stelt.

  "Niks heeft zin," zegt de dertienjarige Pierre Anthon aan het begin van een nieuw schooljaar. "Op het moment dat je geboren wordt, begin je al te sterven. Zo gaat het met alles."

  Pierre gaat van school af en brengt zijn dagen voortaan door in een pruimenboom. Zijn klasgenoten willen hem op andere gedachten brengen door stiekem een 'berg van betekenis' op te richten. Die zal bestaan uit wat voor elk van hen het dierbaarst is, en dat mogen ze in elkaars plaats bepalen. Het begint onschuldig,maar de gevraagde offers worden steeds extremer en wreder...

  Het Brusselse gezelschap Tristero heeft haar strepen al verdiend. Hun reeks komedies werden erg gesmaakt en sindsdien keerden zij nagenoeg ieder seizoen terug naar CCHA. Tristero heeft een neus voor minder bekende maar interessante teksten, die het gezelschap vertaalt naar een theaterbelevenis. Tristero houdt zo het publiek een spiegel voor en weet het tegelijk voor zich te winnen.

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Théatre / Spectacle

  Autres événements : Hasselt