Mijn brief aan mijn kind

Théatre / Spectacle » Professionnel

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Mijn brief aan mijn kind

  Traduction en français non disponible

  Beste,
  Zou jij een brief voor ons willen schrijven? Voor onze theatervoorstelling Brief aan mijn kind verzamelen we brieven aan kinderen. Brieven die pas gelezen mogen worden als de kinderen op hun eigen benen moeten gaan staan.

  Met deze vraag trok Maelstrom naar Hasselt, om brieven te verzamelen van mensen uit alle lagen van de bevolking. Brieven naar hun (eventueel fictieve) kind.

  Theatermaker Thomas Janssens werd enkele jaren geleden voor het eerst vader. Geïnspireerd door het boek Brief aan mijn dochter van de Amerikaanse schrijfster Maya Angelou begon hij zelf een brief aan zijn kind te schrijven. Een brief die zijn zoon pas vele jaren later zou mogen openen.

  Het resultaat is een intieme, poëtische voorstelling waarin Janssens eigen brief wordt afgewisseld met die van vele anderen. Terwijl je samen met de andere toeschouwers (waaronder vast ook een aantal brievenschrijvers) luistert naar de verhalen, kan je niets anders doen dan je verbonden voelen. Verbonden met de mensen om je heen. Verbonden met de brievenschrijvers. Verbonden met de verhalen die je hoort.

  “*** Een mooie, rijke, tot in de details doordachte voorstelling die aanvoelt als een warm, troostend deken in donkere, kille tijden en duidelijk inzet op verbondenheid.” FocusKnack, 30 november 2016 

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Théatre / Spectacle

  Autres événements : Hasselt