Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Platina

  Traduction en français non disponible

  Enkele jaren geleden ontving ze de Theo d’Or voor haar onvergetelijke vertolking van Hamlet in Hamlet vs Hamlet van Guy Cassiers (CCHA, 2014). Maar ze maakt ook eigen werk. Herinner je het bezwerende Unisono dat in december 2015 bij ons te zien was.

  Nu is Abke Haring terug, met haar nieuwe voorstelling Platina. Waar ze in Unisono ruimte gaf aan de verschillende stemmen in haar hoofd, zoekt Haring nu het gezelschap op van een reëel aanwezige tegenpartij, gespeeld door Koen van Kaam, met wie ze in gesprek gaat. Of althans, met wie ze in gesprek wil gaan. Voor zover een gesprek ooit mogelijk is. Of toegelaten wordt. Of ontweken wordt.

  "Als ik een voorstelling maak, vind ik dat het meeste gezegd wordt in stilte. Zo sta ik ook in het leven: voelen en zijn. In de stilte kan je zoveel doen: hoe je elkaar aankijkt, waar je staat, ben je ver of dichtbij? Ben je zeker of onzeker? Liefst van al zou ik beelden of bewegingen maken, maar omdat ik dingen wil vertellen zijn het toch steeds de woorden die komen."
  Abke Haring

  Jimi Zoet ontwierp een indringende soundscape die de gedachtewendingen van Haring en co op de voet volgen. Koen Van Kaam maakte eerder indruk in de rauwe tragikomische vertelling Al te luide eenzaamheid van Theater Zuidpool (CCHA, 2015).

  "Abke Haring is één van die actrices die meteen je aandacht vastgrijpt zonder dat ze er ogenschijnlijk veel voor moet doen. (…) Het heeft met haar ongrijpbare, mysterieuze uitstraling te maken; met haar intensiteit, priemende blik en loepzuivere zegging." theaterkrant.nl

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Théatre / Spectacle

  Autres événements : Hasselt