Gentse Feesten 2018

Concert » Pop / Rock / Pop-Rock

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Gentse Feesten 2018

  Traduction en français non disponible

  Gentse Feesten 1843 - 2018

  De Gentse Feesten zijn na bijna 175 jaar uitgegroeid tot één van de grootste culturele festivals in Europa met nationale en internationale artiesten, gratis muziek op meer dan 10 pleinen, kinderanimatie op verschillende locaties in de stad en honderden binnen- en buitenactiviteiten. De totale oppervlakte van de Feestenzone bedraagt dan ook 765.000 m2.

  De Gentse Feesten kan men niet een éénduidig profiel aanmeten. Dit festival kan zowel als een stadsfestival, een cultureel evenement en een groot volksfeest beschouwd worden.

  De Gentse Feesten zijn sinds hun ontstaan in 1843 gratis, wat naast de diversiteit ervoor zorgt dat de lage drempel behouden blijft. De voorbije jaren steeg het aantal bezoekers sterk. De laatste jaren mocht de binnenstad telkens ruim 1.3 miljoen bezoekers verwelkomen, met een bezoekersaantal van meer dan 100.000 bezoekers per dag.

  De 174ste editie (2017) klokt af op 1.290.000 bezoekers. Heel veel volk dus. Maar ondanks de drukte waren het heel mooie Feesten. Alles verliep bijzonder rustig. Het weer was ons welgezind (op een occassionele plensbui na het laatste weekend), de organisatoren stelden een fantastisch programma samen, de vrijwilligers en medewerkers stonden enthousiast en steeds tot uw dienst.

  Er is een groot verloop van de ene locatie naar de andere, er zijn gewone sfeerzoekers en er zijn heel gerichte doelbezoekers.

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Concert

  Autres événements : Gand

  Recommandations