Gaston en leo, de hommagemusical

 
image - Gaston en leo, de hommagemusical

A propos de Gaston en leo, de hommagemusical

Van 1972 tot en met 1993 waren Gaston Berghmans en Leo Martin als ‘Gaston & Leo’ Vlaanderens meest populaire komische duo ooit. Tijdens de hoogdagen van hun succes speelden ze in blijspelen, schitterden ze op televisie of op het witte doek en reisden ze met hun theatershows doorheen het ganse land.

‘Joske Vermeulen’, ‘het lichtje brandt’, ‘restaurant De Gouden Leeuw’,… Vele van hun sketches staan in het collectieve geheugen gebrand. Gaston als de ‘clown’ en Leo als de ‘aangever’ behoren beiden tot ons algemene erfgoed. Maar wie waren de mannen achter de lach? En wat was de keerzijde van de medaille van het succes? 

Op 18 maart 1993 viel het doek over dit iconische duo met het overlijden van Leo Martin.

Op zaterdag 18 maart 2023, exact 30 jaar later, precies omwille van deze symbolische datum, gaat ‘Gaston en Leo, de Hommagemusical’ van producent Theatertainment in première met een ultiem eerbetoon aan deze heren. De producent en auteur kozen voor het medium ‘musical’ omdat dit als geen ander de sfeer van show, variété en nostalgie ademt. 

“Het is voor mij uniek dat ze ook eens het verhaal achter hun vriendschap uitlichten. Gaston en Leo waren immers veel meer dan enkel sketches. Moest Gaston nog leven hij zou op de eerste rij gezeten hebben.”

Jenny Berghmans (weduwe Gaston Berghmans)

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Théatre / Spectacles > Performances
Encore plus d'événements Antwerpen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement

Thématiques

Evénements les plus consultés

ID : 52696
Editer l'événement SEO Espace administration