A propos de Workshop Zelf kaas maken - basiscursus
Traduction en fran�ais non disponible
Open kaasmaakworkshop (vrije inschrijving, dit kan vanf 1 persoon)) van Milk en Magic. Minder geschikt voor kinderen (welkom vanaf 16 jaar).
Inschrijven doe je door het formulier op onze website in te vullen: www.milkandmagic.be. Je inschrijving is pas definitief nadat je een bevestigingsmail hebt ontvangen
De bedoeling is dat jullie zelf kaas maken en alle stappen van het proces doorlopen. Jullie worden verwelkomd met een drankje, krijgen een kleine syllabus en we maken samen kaas (3 à 4 personen per ketel). Jullie mogen uiteraard ook kaas proeven tijdens het stremmen en nemen elk 1 kaas (type St.Paulin) mee naar huis, En ook wat ricotta die we uit de overgebleven melkwei halen. Met de opgedane kennis kan je in principe zelf thuis starten met je eigen kaasmaakavontuur.
Voor wie wil is er de mogelijkheid om met microbieel stremsel een zuiver vegetarische kaas te maken.
Wanneer?
Zondag 10 juni van 12u30 tot 17u30
We beginnen stipt om 13u met kaasmaken.
Dus zorg dat je echt om 12u30 ter plaatse bent.
Waar?
Groenstraat 106 te 3001 Heverlee, dakverdieping
kostprijs:
50 euro pp.
Je reservatie is pas definitief na ontvangst van betaling
(via overschrijving, u ontvangt een mail met alle info)
Inbegrepen:
- 2 speciale consumpties
- Degustatie artisanale kazen
- water en spuitwater tijdens de hele workshop
- syllabus en stappenplan
- een versgemaakte kaas en wat ricotta
mee te brengen
- potje om je kaas te vervoeren (12 cm diameter, 10 cm hoog)
- potje voor Ricotta (tupperwaredoosje, roomijsdoos, doosje van de meeneemchinees)
- eventueel een keukenschort
Basismateriaal, vormen, kaasdoek, wrongelsnijder, stremsel en zuurcultuur, of een volledige startset kan ook bij ons aangekocht worden.