Compagnons de la chanson

Concert » Divers

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Compagnons de la chanson

  Traduction en français non disponible

  In december 2018 wordt Liliane Saint-Pierre 70 jaar. Meer dan 55 jaar daarvan bracht ze door op de planken. Ze is een echt theaterdier, een grote concertdame en bovenal een zangeres met een magische stem en een onweerstaanbaar interpretatievermogen.
   

  Liliane Saint-Pierre was amper 15 jaar oud toen ze meer dan 40.000 exemplaren verkocht van haar eerste single. Op haar zestiende was ze de jongste deelnemer aan de Knokke Cup. Dé Claude François nam 20 nummers met haar op. In 1987 verraste ze vriend en vijand met Soldiers of love op het Eurovisie Songfestival en in 1989 raakte ze iedereen met het bloedmooie Sacha, intussen een échte kleinkunstklassieker.
   

  Marijn Devalck schreef zijn eerste songs op 14-jarige leeftijd en begon zijn zangcarrière als tieneridool onder de naam Marino Falco. Hij brak door in 1966 met de hits Ma première cigarette en Je n’ai plus mon papa.
   

  Zijn talent voor acteren, dans en zang maakten hem belangrijk voor de musical in Vlaanderen. Bij het brede publiek werd hij bekend door tv-reeksen als De Paradijsvogels en (natuurlijk) F.C. De Kampioenen. In 1991 keerde hij terug naar de muziek met het album Tussen licht en donker.
   

  In dit gloednieuwe theaterconcert komen Liliane Saint-Pierre en Marijn Devalck voor het eerst samen, verenigd én vereeuwigd op het podium. Meer dan 100 jaar muzikale ervaring in puur Frans chanson met Gilbert Bécaud en Jacques Brel, maar ook France Gall en Céline Dion, Edith Piaf en Charles Aznavour, Johnny Hallyday, Claude François, Nicole Croissy, Yves Montand, Luis Mariano en Adamo.

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Centre culturel d'Hasselt

  Autres événements : Concert

  Autres événements : Hasselt

  Recommandations