Ragini Trio feat. Bojan Z & Sawani Mudgal

Concert » Divers

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Ragini Trio feat. Bojan Z & Sawani Mudgal

  Traduction en français non disponible

  Jazzmuzikanten hebben altijd al over de muurtjes geloerd. Vreemdgaan zit er eigenlijk van nature in. Afrika, de Balkan, het Hoge Noorden; regelmatig duiken ze op bij artiesten die het nog een beetje verder gaan zoeken dan bij de Amerikaanse jazz en de eigen volkstradities.

  Het Oosten is ook al lang geen onbekend gebied meer. In eigen land is vooral Nathan Daems een onverzadigbare expert van het zich eigen maken van exotische genres. Met Black Flower keert hij de ethio-jazz binnenstebuiten, met Ragini Trio verkent hij, samen met bassist Marco Bardoscia en drummer Lander Gyselinck, de Indische muziek.

  Dit trio bewees met zijn debuutalbum en een reeks concerten uit het juiste hout gesneden te zijn. Op vraag van STORM! en BRAND! werkten ze eind 2017 een nieuwe creatie uit, waarbij het aftasten van de grenzen van hedendaagse jazz en Indische raga gebeurt in het gezelschap van twee opvallende gasten.

  De eerste is de Frans-Servische toppianist Bojan Z (Henri Texier, Michel Portal,...), een absolute pionier in het versmelten van jazz met Balkanmuziek. Daarnaast is er ook de jonge Indische zangeres Sawani Mudgal, die als kind de traditionele muziek met de paplepel meekreeg en die in haar eigen werk vertaalt naar een hedendaagse context. Na een intensieve repetitie -en opnameperiode blikte dit kleurrijke vijftal een nieuwe plaat in, die in maart 2019 verschijnt op het label W.E.R.F. Records.

  Bron: UiTinVlaanderen.be

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Concert

  Autres événements : Gand

  Recommandations