Günther Neefs & Guy de Pré

Concert » Pop / Rock / Pop-Rock

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Günther Neefs & Guy de Pré

  Traduction en français non disponible


  Günther Neefs begon zijn carrière in 1985 als percussionist bij een bigband. Omringd door blazers en ritmesecties voelt hij zich als een vis in het water en het duurt dan ook niet lang voor zijn wonderbaarlijke stem hem achter de microfoon doet belanden. Ondertussen staan er al 15 albums op het palmares. Pop, rock, soft-jazz, swing, soul, bigband, ballade en funk smelten bij Günther harmonieus samen tot één brok power. Op zijn laatste lp Back to Swing brengt Günther Neefs de grootste nummers van The Rat Pack weer tot leven. En dat smaakt naar meer. Met Roots 66 kondigt zich een muzikale zoektocht over de grote plas aan. Guy De Pré is in Vlaanderen en omstreken vooral gekend als icoon bij Radio 2. Programma’s als De Pré Historie en The Rat Pack maken niet alleen deel uit van ons muzikaal historisch erfgoed, maar maken van Guy ook de meeste gekende radiostem van het land. Net als Günther Neefs is Guy een grote liefhebber van auto’s. Oldtimers zijn hun gemeenschappelijke passie. 

  Samen gaan zij op de baan op de meest mythische van alle wegen: Route 66. Het vertrekpunt Chicago, the Windy City, is de thuisbasis van de jazzmuziek. Van in de donkerste kroegen tot in het majestueuze openluchttheater van Millennium Park nemen Günther en Guy de prachtige ritmes in zich op. In Saint-Louis werden veel muzieklegendes groot. Ondermeer Tina Turner, Chuck Berry en Miles Davis timmerden er aan hun carrière. Saint-Louis, de grootste stad van the Great Plains, is ook het centrum van de blues. De oorsprong van de blues ligt in de muziek die de slaven uit Afrika meebrachten naar het zuiden van de Verenigde Staten. Op zelfgemaakte instrumenten zongen ze uit volle borst over het harde werk op de velden en de miserie in de kille fabrieken. In Amarillo, Texas staan de Cadillac ranch en de country muziek op het programma.

  Maar pas in Las Vegas komen Günther en Guy echt in hun biotoop. The Rat Pack, een bende entertainers die bij voorkeur optrad in casino’s gerund door hun vrienden van de maffia, zijn hier hun grote voorbeeld. Hun swingende muziek is Günther Neefs op het lijf geschreven. Guy De Pré is met zijn onmetelijke kennis over The Rat Pack en alom gekende crooners een gedroomde gids. Hollywood vormt met zijn filmmuziek het orgelpunt van deze muzikale reis. Ook dit mekka van de filmindustrie, de stad van sterren, zal muzikaal worden uitgekamd door onze Vlaamse pioniers. Het resultaat van deze muzikale queeste wordt voor eeuwig en altijd gegroefd op vinyl. De lp Roots 66 vat 3940 km samen in 15 onvergetelijke tracks. De beklijvende beelden van de roadtrip worden vastgelegd op dvd. Get your kicks on Route 66!

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Concert

  Autres événements : Borgerhout

  Recommandations