Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Black

  Traduction en français non disponible

  De nationale driekleur staat symbool voor de trilogie The Sorrows of Belgium waarin Luk Perceval de komende jaren wil inzoomen op drie donkere passages uit de Belgische geschiedenis. Voor Black verdiept hij zich in de exploitatie van Congo door Leopold II. Yellow behandelt de collaboratie met de Duitse bezetter tijdens Wereldoorlog II en in Red belicht hij de terroristische aanslagen in ‘hellhole’ Brussel.


  Historische feiten dienen als uitgangspunt voor een portret in drie delen, waarin Perceval een politieke agenda schetst die telkens de aanleiding vormt voor menselijk leed. Een relaas ook van een klein land dat zich staande houdt tussen grote internationale mogendheden: soms op sluwe wijze, maar veel vaker op een krampachtige manier.


  Als inspiratiebron voor Black gebruikt Perceval het reisverslag van een van de eerste Congoreizigers in de geschiedenis: de Afro-Amerikaan William Henry Sheppard. Hij reisde in 1890 vanuit New York naar Afrika als missionaris voor de Presbyteriaanse kerk. Dit bezorgde hem achteraf de bijnaam ‘the Black Livingstone’. Na zijn terugkeer levert hij zware kritiek op de wantoestanden in Congo en klaagt hij de mensonterende exploitatie door Leopold II aan.

   

  > Gratis inleiding om 19.15 uur in de foyer.

  > Voorstelling in het Nederlands en het Frans met Nederlandse en Engelse boventitels.

  Thématique(s) associée(s)

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Bruges, la Venise du Nord

  Autres événements : Théatre / Spectacle

  Autres événements : Bruges