Nocturne: Sterrenkunde in de Mayacultuur

Conférence / Débat » Divers

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Nocturne: Sterrenkunde in de Mayacultuur

  Traduction en français non disponible

  Op 5 mei 2019 van 20:00 tot 22:30 is er de nocturne: Sterrenkunde in de Mayacultuur.
  Inleiding over goden en sterrenkunde bij de Maya's via presentatie, gevolgd door de planetariumvoorstelling 'mayan Archeoastronomy' - Observers of the Universe. Hierbij verkennen we 6 tempels; San Gervasio, Chichen Itzá, Uxmal, Edzná, Palenque en Bonampak om er de oriëntatie en relatie met de bewegingen van zon, maan en Venus te onderzoeken.

  Ongeveer op maandelijkse basis is er bij Cozmix een speciale nocturne. Deze evenementen in het bezoekerscentrum zijn gewijd aan zeer uiteenlopende thema's die vanzelfsprekend telkens in verband staan met sterrenkunde. Unieke lezingen, muziek onder de sterrenhemel, waarnemingsactiviteiten, nooit eerder vertoonde planetariumvoorstellingen,.. . Dit is slechts een greep uit het aantrekkelijke aanbod. Deelnemers mogen een boeiende avond verwachten, met verrassende avonturen in het schemerdonker.
  Na de uiteenzettingen kunnen de deelnemers verder van gedachten wisselen met elkaar en met de spreker. Dit alles onder het genot van een of meerdere drankjes. Als het weer het toelaat, is er ook nog de mogelijkheid om samen de sterrenhemel te observeren.

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Conférence / Débat

  Autres événements : Bruges

  Recommandations