Omtrent Brel

Expo

Informations pratiques

A propos de Omtrent Brel

Traduction en français non disponible

Achttien hedendaagse beeldende kunstenaars geven een eigen interpretatie aan het werk van Brel. Curator Frans Vercoutere selecteerde vooral uit hun bestaand oeuvre. Enkelen creëerden nieuw werk. Zandvoorde fungeert als decor voor deze tentoonstelling en voert de bezoeker naar een tiental verrassende locaties.
Deelnemende kunstenaars:
Edith Ronse, Sigrid Tanghe, Steffi Marreel, Trui Chielens, Chantal Verheye & Dirk Van Severen, Greet Desal, Kris Dewulf, Yves Malfliet, Rudi Wille, Sven Verhaeghe, Godfried Vervisch (+), Herve Martijn, Joëlle Dubois, Tom De Visscher, Bart Gielen, Dominiq v.d. Wall, Frans Vercoutere, Ann Van Outryve en Robie Van Outryve

Erfgoedhalte Zandvoorde:
In het kader van de 40 ste verjaardag van het overlijden van Jacques Brel loopt een erfgoedhalte rond Zandvoorde van 22 september tot begin januari 2018.

Uniek fotomateriaal uit de beeldbank Zonnebeke Verbeeldt wordt gecombineerd met een aantal thema’s die nauw verbonden zijn met Zandvoorde: de politieke impact van de familie Brel in de 19de en 20ste eeuw, de Duitse commandobunker en de rol van de Duitsers in de eerste Wereldoorlog. Er wordt ook heel wat aandacht besteed aan de St Barthomeuskerk en er wordt ook stil ge staan bij de rol van de St Corneliusviering.
Tenslotte wordt de rol van Zandvoordemolen weer tot leven gebracht.
De erfgoedhalte bevindt zich aan de inkom van de kerk.

Commentaires

Encore 0 caractères avant d'envoyer
En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
Auteur : ()
Deconnectez-vous pour changer de profile
Afficher plus de commentaires

Autres événements : Expo

Autres événements : Zandvoorde

Recommandations