Salvatore Adamo Si vous saviez

Concert » Divers

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Salvatore Adamo Si vous saviez

  Traduction en français non disponible

  Adamo staat bij iedereen van ons synoniem voor “Tombe la neige” en andere “Filles du bord de mer” -songs, veelal romantisch omfloerste meezingers die sinds de jaren 60 voor altijd in ons geheugen gegrift staan. Maar er is ook een nog weinig gekend kantje aan de Italiaans-Belgische internationale vedette. Een Adamo à la Johnny Cash, een versie van zichzelf die hij tijdens deze nieuwe tournee ook voor het Vlaamse publiek zal openbaren.

  Als 74-jarige heeft hij immers geen enkle reden meer om een blad voor de mond te nemen en zal hij met sommige liedjes uit zijn nieuwe studioalbum – het 25ste – zijn onvrede voor bepaalde (wan)toestanden ten gehore brengen.

  Al is dit niet helemaal nieuw: denk maar aan “Manuel” waarmee hij het toenmalige Franco-regime aan de kaak stelde of “Inch’Allah”, het lied voor de vrede, juist voor het uitbreken van de zesdaagse oorlog tussen Israël en Egypte.

  Voor de arrangementen en de realisatie van zijn nieuwe album ging Adamo in zee met het in Frankrijk gereputeerde duo Clément Ducol en Maxime Le Guil en dat geeft ook op het podium een ongekende ervaring.
  Maar zelfs met zijn nieuwste songs blijft Adamo de man zoals wij hem al altijd kennen: de zachtaardige, de hoffelijke, de sympathieke zanger met een ongelooflijke passie voor zijn muziek. Soms verrassend met liedjes als “Nu”, heel poëtisch in “Tes chaînes”, ontroerend met ” racines” of vermakelijk in “Si vous saviez…

  Moest u het inderdaad eens weten… Misschien weten we het na het bijwonen van dit Adamo-concert?

  Thématique(s) associée(s)

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Les meilleurs concerts [month+1]

  Autres événements : Concert

  Autres événements : Anvers

  Recommandations