Dialoog

Expo » Galerie

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Gratuit
 • Archive
 • A propos de Dialoog

  Traduction en français non disponible

  Gratis toegang tot een tentoonstelling met een sterk human interest-gehalte.
  Opening op 25/04 om 19:00

  DIALOOG” is een tentoonstelling met een sterk humaninterestgehalte, omdat de kunstenaars portretten maken in woord en beeld. Bovendien zijn er evenementen die de hedendaagse kunst in vraag stellen en het portretgenre een omkadering bieden.
  Van dinsdag tot zaterdag van 10:00 tot 12:30 en van 14:00 tot 18:00 in designverlichtingszaak Cargo-Art (Krommewal 1 in Gent). “Kunst moet moeilijk en uitdagend zijn” was een stelling die lange tijd heerste. Dat daarin een verschuiving plaatsvindt, nemen we steeds meer waar in de groeiende aandacht voor het persoonlijke verhaal, ambachtelijke kennis en kunde.

  “DIALOOG” focust op kunstenaars die in interactie gaan met hun opdrachtgever en/of publiek. Catharsis kan ook gevonden worden bij elkaar, in schoonheid, troost en hoop.

  DIALOOG in woorden, daden en beelden wordt gebracht op:

  05/05: Lezing van 10h30 tot 12h00, 5 euro , 20 inschrijvingen mogelijk. Paul Verhaeghe hoogleraar psychologie aan de Gentse Universiteit heeft het over “Portretkunst als intieme ervaring” gevolgd door een interview door kunsthistorica en voormalig docent genderstudies Machteld Van Schandevijl.

  12/05: Demonstratie wet plate collodiumfotografie waarbij beelden vorm krijgen op glas door fotograaf Ritchie Sedeyn van 14h00 tot 15h00 5 euro, 10 inschrijvingen mogelijk..

  19/05: Lezingen van 14h00 tot 17h00 10 euro, 20 inschrijvingen mogelijk doorkunstfilosoof Stefan Beyst en Igor Calsyn, coördinator van Atelier de Studio vzw. Beyst spreekt over “150 jaar metamorfosen van het niet-bewegende beeld, over grensverlegging, grensoverschrijding en wat onverbeeld bleef” en, Calsyn belicht “De relevantie van de figuratieve schilderkunst en academische kennis voor de hedendaagse kunst”. Nadien gaan ze samen in gesprek.

  26/05: workshop “Op verhaal komen - je autobiografie als bron van wijsheid” over thema jonge jaren en familie. De workshop bestaat uit schrijven, reflecteren, ontspannen en creatief verwerkenvan 14h00 tot 17h00 50 euro. 8 inschrijvingen mogelijk door biograaf Eveline Coppin. Op maandagnamiddagen 13 en 20 mei van 14 tot 17 uur (herhaling op dinsdagavonden 14 en 21 mei van 19 tot 22 uur) wordt dieper ingegaan op het thema adolescentie en volwassenwording. (125 euro) Meer info en inschrijvingen via www.deborahnyst.com.

  Thématique(s) associée(s)

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Les expos gratuites du moment

  Autres événements : Expo

  Autres événements : Gand

  Recommandations