Cult!Live - Köhn plays 'Post Tenebras Lux'

Concert » Accompagnement musical d'un film

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Cult!Live - Köhn plays 'Post Tenebras Lux'

  Traduction en français non disponible

  MOOOV Filmfestival en Cactus Muziekcentrum vzw slaan de handen opnieuw in elkaar voor de vierde editie van Cult!Live. Het principe is even eenvoudig als aantrekkelijk: een artistiek uitdagende band componeert een nieuwe soundtrack bij een cultfilm. Het geheel wordt live gespeeld in de Brugse cinemazaal Lumière. Voor deze editie maakte Köhn een nieuwe score voor de film 'Post Tenebras Lux'.

  POST TENEBRAS LUX – Carlos Reygadas
  Regisseur Carlos Reygadas groeide met films als ‘Japón’ en ‘Stellet Licht’ uit tot een van ’s werelds meest invloedrijke cineasten. Zijn ‘Post Tenebras Lux’ – ‘licht na duisternis’ – is een metafysische en instinctieve brok cinema waarin Reygadas associatief zapt tussen scenes. Beelden van een jong gezin op het even ruwe als majestueuze Mexicaanse platteland worden afgewisseld met een drugsverslaafde arbeidskracht met een mysterieuze naam, een broeierige orgie in een sauna, een rugbymatch tussen Britse studenten en een vuurrode duivel. De dromerige beelden zijn anamorfiserend gefilmd met een tilt-shift lens, met een psychedelische visueel effect tot gevolg.
  Dreyeriaanse auteurscinema volgens de ene, pseudo-intellectuele bullshit volgens de andere. Carlos Reygadas zelf heeft het over een expressionistisch schilderij waarin hij ruimte geeft aan zijn diepste gevoelens, herinneringen, dromen, wensen en angsten.

  KÖHN
  Köhn aka Jürgen De Blonde is al 20 jaar een vaste waarde in de vaderlandse avant-garde scene. Zijn met popmelodieën, musique concrète en ambient verknipte analoge elektronica schuurt en zoemt, en vraagt eerder aandacht dan achtergrondmuziek te zijn.
  Als Köhn brengt De Blonde een constante stroom albums uit op toonaangevende labels als KRAAK, Western Vinyl en Deep Distance. Daarnaast schrijft hij regelmatig muziek voor theater, film en moderne dans en is hij lid van het Gentse avant-rockensemble De Portables. Geen betere man om ‘Post Tenebras Lux’ van een live soundtrack te voorzien.

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Concert

  Autres événements : Bruges

  Recommandations