Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de À la Française

  Traduction en français non disponible

  In 2019 spelen Ludo Vandeau en zijn muzikanten 15 jaar samen. Ze stonden op kleine en grote podia: van de kleinste huiskamer of het honderdvijftigste schoolconcert hier te lande tot het concert in Moskou vorig jaar voor de Belgische feestdag en het concert in Firenze deze zomer ter gelegenheid van de Franse nationale feestdag op 14 juli. Daarom nu een feestconcert op 23 november.

  Voor het concert in de Minard-schouwburg sprokkelen ze uit vroeger werk (cd Métropole en cd Marguérite) en zetten ze dit in nieuwe arrangementen. Muziek uit de cd’s Au Gré du Charme (2016) en Au Lendemain des Belles Choses (2017). En in het vooruitzicht van een nieuwe Franse cd Coeur Humain is er fijn nieuw werk. En als toetje mag het publiek meezingen met hun eigenzinnige covers van enkele groten van het chanson française. Om 21.30u drinken we een glas op hun muziek en concert.

  Voor hen die het niet (meer) weten:
  Ludo Vandeau verdiende zijn sporen als zanger in meerdere muziekgroepen. Hij was o.m. zanger bij de Gentse groep Ambrozijn, Olla Vogala, gastzanger bij Laïs en bij de Franse singersongwriter Gabriel Yacoub. Met zijn eigen groep Bodixel verkende hij het landschap van het Franse en Spaanstalig chanson.
  Dan ging hij solo maar altijd geruggesteund met zijn compagnons de route sinds zo lang. In de traditie van het chanson, in de traditie van Vlamingen die zich uitdrukken in het Frans en in de traditie van de hedendaagse creatieve vernieuwing en stijlbreuken, brengt hij zijn eigen nouvelle chanson française.

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Théatre / Spectacle

  Autres événements : Gand

  Recommandations