The Great Belgian Songbook

image - The Great Belgian Songbook

A propos

Naar het voorbeeld van The Great American Songbook, de fameuze collectie van Amerikaanse standards uit de dagen voor de opkomst van de rock-'n-roll, is er nu een variant uit eigen land: The Great Belgian Songbook. Trompettist Jo Hermans demonteert de mooiste nummers uit het nationaal erfgoed en puzzelt ze op verrassende manier weer in elkaar.

Met The Great Belgian Songbook bezegelt Hermans, onder begeleiding van Marc Bonne (drums, on tape), Dré Pallemaerts (drums, live), Jean-François Assy (cello) en David Thomaere (keys), enkele Belpoptoppers als nationaal erfgoed. Er zitten evergreens (‘Tombe la neige’ van Adamo) tussen. Maar ook nieuwe klassiekers (‘Habibi’ van Tamino), vergeten schoonheid (‘Breathless’ van Viktor Lazlo) en verborgen schatten (‘Tiger walk’ van The Peter Laine Orchestra).

Het project mag zichzelf bovendien trots tot de Belpop Bonanza Selectie rekenen. De keuzes van de nummers gebeurde namelijk onder het goedkeurend oog van Jan Delvaux: de man die volgens De Standaard een monument verdient voor de geschiedschrijving van de Belgische popmuziek. Ook de toelichting tussen de nummers door kreeg Hermans van hem cadeau. Verwacht je dus niet alleen aan een concert, maar ook aan heerlijke vertellingen over Belgische muziek in al zijn facetten. Bezoekers mogen zich na de voorstelling dus gerust 'Belpopkenner' noemen.

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Concerts > Jazz
Encore plus d'événements Oost-Vlaanderen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 101804
Editer l'événement SEO Espace administration