image - WoWmen!

A propos

‘Don’t protect me – respect me.’ – JEANETTE WINTERSON
In de eerste week van maart – de week voor internationale vrouwendag – strijkt de vierde editie van WoWmen! neer in Brussel. Dit festival van performances, debat, film en workshops kijkt met een kritische bril naar de staat van gender, kunst en samenleving.
Want dat is nog steeds nodig in een wereld waar huiselijk geweld en feminicide blijven voorkomen. Een wereld waarin seksisme hoogtij viert, al dan niet op sociale media. Een wereld in crisis waarin informele sociale netwerken – vaak wit, hetero en mannelijk – nog steeds de kop op steken. Een wereld waarin #MeToo-verhalen boven water blijven komen.
Sommigen onder ons worden geprivilegieerd, en anderen gemarginaliseerd. Daarom denken we na over strategieën van verzet. Via een orale en fysieke traditie die veelal niet samenloopt met de traditionele canon: gooi stem, geluid, taal en lichaam in de strijd!
Heeft stem een gender? Heeft huid een ras? Valt mannelijkheid te herdefiniëren? Hoe wordt taal inclusief? En wat is het geheim van Finland, waar jonge vrouwen politieke leiders worden? Een internationale verzameling van kunstenaars, onderzoekers en activisten legt onze meervoudige identiteiten bloot.

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Activités diverses > Festival Multidisciplinaire
Encore plus d'événements Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd´hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 101644
Editer l'événement SEO Espace administration