15 years of Hindu Nights

Attention, cet événement a été annulé !
image - 15 years of Hindu Nights

A propos

HiNDU NiGHTS viert 15de verjaardag op 28 maart in Vooruit, met o.a. Crooked Steps en Michèle Cuvelier

15 jaar HiNDU NiGHTS, dat moet gevierd worden!
Op zaterdag 28 maart belooft de organisatie complete mayhem in Kunstencentrum Vooruit te Gent. De key ingrediënten blijven ongewijzigd: een iconische rock ’n roll sfeer, een lekker shotje Jack Daniels, de grootste indie & rock ’n roll hits aller tijden, live muziek, DJ sets, peace, vriendschap en heel veel liefde. Voor deze verjaardagseditie heeft de organisatie nog enkele leuke verrassingen in petto, die niet mogen gemist worden!

Een vleugje geschiedenis
Peter Verbeke en Pieter Schaut startten in 2005 het rock ’n roll concept HiNDU NiGHTS. Peter vertelt: “HiNDU NiGHTS ontstond als vuist tegen de 13-in-een-dozijn R&B, electro en techno feestjes die het Belgische nachtleven beheersen. Het land waar elk gehucht zijn eigen festival heeft, waar Pukkelpop en Rock Werchter steevast uitverkopen en concerten van Peter Doherty, The Streets en Kings Of Leon volle zalen lokken, had nood aan een stevige streep rock & roll op de dansvloer”.

De twee maakten het hun persoonlijke levensmissie om de Britste feestwijze naar België te brengen. Peter en Pieter bundelden de krachten met Phil Smith (Oasis tour-dj) en Paul Gallagher (jawel, broer van) en de eerste HiNDU NiGHTS was geboren! De toen nog onbekende The Blackbox Revelation zorgde in een volle Make Up Club voor elektriciteit. De eerste HiNDU NiGHTS was een revelatie, het begin van iets groots. En zo geschiedde; de uitverkochte edities stapelden zichzelf op.

In 2009 had de organisatie een groot verlies te verwerken toen Pieter Schaut verongelukte op de motor. Om hem te eren, werd de daaropvolgende HiNDU NiGHTS volledig aan hem gewijd. Pieter was naar verluidt iemand die volop van het leven genoot en die nooit zou gewild hebben dat HiNDU NiGHTS verdween. Door van HiNDU NiGHTS een succesvol concept te maken en het feest op de Belgische rock ’n roll map te zetten, bewezen ze hem het grootste respect.

HiNDU NiGHTS kreeg later een vervolgstuk op de Lokerse Feesten, waar ze de muziek verzorgden tussen en na de optredens van Peter Doherty, Manic Street Preachers, The Sex Pistols, Babyshambles, The Van Jets, Paul Weller enzovoort. Daarnaast kwamen er nog HiNDU NiGHTS-edities in Leuven en Antwerpen. De hoogmis was de allereerste editie in de concertzaal van Vooruit in Gent in 2010. Na deze uitverkochte editie besloot HiNDU NiGHTS hier zijn thuisbasis te maken. Met talloze, uitverkochte rock ’n roll avonden als gevolg.

Een vooruitblik naar 28 maart
Voor de editie op 28 maart heeft de organisatie enkele verrassingen in petto. Peter verklaart: “Voor de 15de editie willen we iets speciaals doen. Zowel op vlak van inkleding, sfeer als muziek. Geen paniek, HiNDU NiGHTS blijft de plek bij uitstek voor bezwete lichamen, ondeugende gedachten en heel veel indie en rock ’n roll. Ik mag er eigenlijk nog niet te veel over vertellen want we willen echt het ‘wow effect’ creëren bij de feestvierders.”
Op muzikaal vlak wordt het een mix tussen live bands en DJ sets. Niemand minder dan het Gentse rocktrio CROOKED STEPS zal meehelpen de 15 kaarsjes uit te blazen. Ze zijn nog maar net gekroond tot winnaars van ‘De Nieuwe Lichting 2020’ en alom geprijsd voor hun onvervalste rock ’n roll die vanaf de eerste riff onder je ribben vastzit. Muzikaal worden ze vergeleken met Bo Diddley, The Black Keys, The Kinks en John Lee Hoker.

Twee buskers, THE WILD NIGHTS, komen helemaal vanuit de Engelse muziekhoofdstad Liverpool de avond op gang blazen. Ook MICHÈLE CUVELIER - gekend van Studio Brussel, vernoemd naar een Beatles nummer, altijd charmant en met een groot hart voor muziek – is van de partij en zal samen met haar sidekick JONAS DECLEER de meest geweldige rock ’n roll nummers selecteren. Tenslotte zullen ook de trouwe residents, HiNDU RADIO DJ’S, de perfecte hits brengen die ieders hartslag in double time zullen doen kloppen.

HiNDU NiGHTS verwelkomt graag alle rock ’n roll fans – en hun toekomstige katers – op zaterdag 28 maart in Kunstencentrum Vooruit.

?? TICKETS EN INFO ??
Zaterdag 28 maart
22u.30 – 06u.00
Concertzaal Vooruit in Gent
Tickets verkrijgbaar via www.hindunights.be/tickets

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Soirées > Pop rock
Encore plus d'événements Oost-Vlaanderen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 98319
Editer l'événement SEO Espace administration