image - Ibrahim maalouf

A propos

Funky jazzmuziek voor fans van Avishai Cohen, Erik Turffaz, GoGo Penguin en Paolo Fresu.

Trompettist Ibrahim Maalouf (1980, Beiroet) is vandaag de populairste instrumentalist van de Franse muziekscene. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat Ibrahim een groots muzikant zou worden. Als tiener won hij de grootste internationale wedstrijden ter wereld en begon hij een carrière als klassieke solist. Vanaf de jaren 2000 wordt hij echter een vaste waarde, zowel in de pop- als de jazzwereld, mede dankzij zijn improvisatietalent. Sting, Salif Keita, Amadou & Mariam, Lhasa de Sela en tal van andere artiesten met de meest uiteenlopende stijlen doen een beroep op hem om nummers te produceren, componeren en arrangeren.

Zijn talent om alle genres aan muziek samen te brengen, doet wereldwijd de grootste concertzalen uitverkopen. Zo stond Ibrahim Maalouf verschillende keren in het Lincoln Jazz Center in New York en verkocht hij in 2016 acht maanden op voorhand de arena van Paris Bercy, de grootste concertzaal van Frankrijk, uit. Een paar maanden later zorgt Ibrahim Maalouf voor een grote verrassing. Zijn album Levantine Symphony No.1 wordt door de New York Times geprezen als ‘virtuoos’ en bekroond met o.a. vier Victoires de la Musique en een César voor de Beste Filmmuziek. Eind 2019 schrijft Ibrahim de originele soundtracks van drie langspeelfilms en maakt hij een zomertournee door Frankrijk, met de Balkanfanfare Haïdouti Orkestar.

Naar aanleiding van de release van zijn elfde studioplaat S3NS begint Ibrahim Maalouf opnieuw aan een Europese tournee die hem ook naar De Roma in Borgerhout brengt. Zijn elfde studioalbum is een nieuw avontuur dat de artiest tegemoet gaat met een vranke vrijheid die alleen zelfstandige artiesten zich kunnen veroorloven. Op deze volledig zelf geproducete plaat bewandelt hij opnieuw de weg van de ambachtelijke creativiteit. Meteen vallen de Latijns-Amerikaanse invloeden op.

In het verleden had Ibrahim het geluk te kunnen samenwerken met tal van Zuid-Amerikaanse artiesten, en ook nu vond hij weer een bijzonder talenrijk gezelschap aan gastmuzikanten. Drie Cubaanse pianovirtuozen van de nieuwe generatie: Harold Lopez Nussa, Alfredo Rodriguez en Roberto Fonseca, maar ook saxofonist Irving Acao en violiste en zangeres Yilian Cañizares. S3NS kwam er dan ook als vanzelf. Niet echt jazz, maar ook niet puur latino en evenmin rasechte pop: Ibrahim Maalouf pakt uit met een frisse muzikale smeltkroes die ook nu weer in geen enkel vakje te stoppen is.

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Concerts > Pop / Rock / Pop-Rock
Encore plus d'événements Borgerhout
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 97497
Editer l'événement SEO Espace administration