The farewell

image - The farewell

A propos

Billi en haar familie wonen al jaren in de VS wanneer ze te horen krijgen dat hun geliefde grootmoeder in China terminaal ziek is. Ze besluiten om oma niet in te lichten over haar gezondheidstoestand. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland zodat oma iedereen nog een keer kan zien.

Ook al heeft Billi moeite met de keuze om oma in het ongewisse te laten, toch reist ze mee af naar China. Hier komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige achterliet, haar eigenzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde.

Credits
REGIE: LULU WANG; GENRE: DRAMA; MET: AWKWAFINA, TZI MA, SHUZHEN ZHAO; 2019; VS, CHINA; 1U40; CHINEES, ENGELS, ITALIAANS, JAPANS GESPR. NL/FR ONDERTIT.

Prijzen
Actrice Awkwafina won de Golden Globe voor Beste Actrice. Op het Atlanta Film Festival mochten ze de Publieksprijs mee naar huis nemen.

Pers
“Een milde melancholie is voortdurend aanwezig in The Farewell, een goedgehumeurd en fijngevoelig drama dat recht doet aan ieder standpunt binnen Billies uitgebreide familie. Ze bedoelen het allemaal even goed: Billie met haar westerse blik, maar ook de generatie van haar ouders, die ervoor koos China te verlaten en zich daarom misschien wel extra vastklampt aan tradities. Stralend middelpunt is oma, zich lavend aan alle aandacht.” (DE VOLKSKRANT)

“Het is alweer even geleden dat we het woord ‘hartverwarmend’ hebben gebruikt, maar om The Farewell te beschrijven halen we het graag nog eens uit de kast. Lulu Wangs verhaal over een cultuurclash mikt op emoties, maar vermijdt sentiment.” (DE MORGEN)

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Autres événements Cinéma > Projections

Encore plus d'événements Cinéma > Projections
Encore plus d'événements Borgerhout
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 97493
Editer l'événement SEO Espace administration