The golden glows the songbook of harry smith

Soirée » Retro (Electronic)

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de The golden glows the songbook of harry smith

  Traduction en français non disponible

  Folky Americana uit de jaren ’20 en ‘30 voor fans van Hank Williams, Woody Guthrie, Loretta Lynn en Emmylou Harris

  Weinig mensen kennen hem en toch is Harry Smith één van de meest invloedrijke muzieklegendes die ooit op onze aardbol heeft rondgelopen. De Amerikaanse kunstenaar en excentriekeling kan onder meer Nick Cave, Bob Dylan, Jef Tweedy, The White Stripes en Elvis Costello tot zijn trouwe fans rekenen. Aan de oorsprong van die adoratie ligt The Anthology Of American Folk Music, een meesterverzamelwerk van 84 songs waarmee Harry Smith dé Bijbel van de Amerikaanse folk samenstelde.

  Toen de AB dit jaar besloot om Harry Smith te eren met een uitgebreide reeks concerten, beten The Golden Glows de spits af om het publiek vervolgens maandelijks mee te nemen doorheen de wondere wereld van The Anthology. Als kers op de taart volgde een virtuose set in de grote zaal met massieve grooves en elektronische soundscapes, waarin de Glows de traditionele Americana uit de jaren ’20 en ’30 naar de 21ste eeuw katapulteerden.

  Uit die intense periode puurden The Golden Glows The Songbook of Harry Smith, een meeslepend studioalbum waarin ze gewapend met één gitaar, drie prachtige, warme stemmen en één grote microfoon op zoek gingen naar de essentie van de songs die Harry Smith in zijn levenswerk bundelde. Het resultaat is een diepdonkere plaat die universele, tijdloze thema’s aansnijdt. Door hedendaagse stijlkenmerken uit onder meer de hiphop te ontlenen, tonen de Glows dat obscure Americana anno 2020 nog steeds sexy, opwindend en bijzonder relevant kan klinken. Met Banks of The Ohio kwam zopas de bloedmooie tweede single uit, een Amerikaanse murder ballad uit de negentiende eeuw en een absolute klassieker in het bluegrass genre. 

  In De Roma treden The Golden Glows aan in volle bezetting, met Bram Van Moorhem (gitaar, zang), Nel Ponsaers (zang), Katleen Scheir (zang), Bram Weijters (synths, piano), Frederik Meulyzer (drums) en Koenraad Ecker (soundscapes).

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : De Roma

  Autres événements : Borgerhout