Il traditore

image - Il traditore

A propos

79 is Marco Bellocchio intussen, en nog steeds is hij er als de kippen bij om Italiaanse instituten op de rooster te leggen. Met het overlijden van Bertolucci in 2018, is hij Italiës grootste nog werkzame cineast. De politiek filmer waagt zich voor het eerst aan een maffiafilm.

Begin jaren '80 bereikt de strijd tussen de verschillende maffiaclans in Sicilië een hoogtepunt. Tommaso Buscetta, een hooggeplaatst lid van de Cosa Nostra, duikt onder in Brazilië. Intussen worden zijn vertrouwelingen één voor één vermoord. Wanneer Buscetta opgepakt wordt door de Braziliaanse politie en vervolgens uitgeleverd aan Italië, neemt hij een beslissing die de geschiedenis zal veranderen: hij zal als eerste de omertà doorbreken en de interne werking van de organisatie publiek maken.

Credits
REGIE: MARCO BELLOCCHIO; GENRE: DRAMA; MET: PIERFRANCESCO FAVINO, MARIA FERNANDA CANDIDO, FABRIZIO FERRACANE; 2019; ITALIË; 2U31; ITALIAANS GESPR. NL/FR ONDERTIT.

Prijzen
Il Traditore won op de Golden Globes in Italië in de categorie Beste Regisseur en Beste Soundtrack. Op de International Cinephile Society Awards won Marco Bellocchio de Grand Prix. De film werd bekroond met de Silver Ribbon op de Italian National Syndicate of Film Journalists voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Scenario, Beste Hoofdrol, Beste Bijrol, Beste Montage en Beste Soundtrack. Op het Seville European Film Festival won acteur Pierfrancesco Favino de prijs voor Beste Acteur.

Pers
“Ambitieuze, lyrische en intense cinema. Bravissimo.” (BRUZZ)

“ Intense, heftige cinema vol spanning, emotie, geweld, verraad, tragiek, krachtdadigheid en… melancholie.” (FILMMAGIE)

“Wie nog eens een maffiafilm in de traditie van The Godfather wil zien, zal een vette kluif hebben aan deze bij momenten surrealistische prent die ook een complex karakterstudie is.” (HET BELANG VAN LIMBURG)

“Marco Bellocchio is een meesterverteller. Een sterke film.” (DE STANDAARD)

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Autres événements Cinéma > Projections

Encore plus d'événements Cinéma > Projections
Encore plus d'événements Borgerhout
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 97467
Editer l'événement SEO Espace administration