The third wife avant-première in het kader van het mooov filmfestival

image - The third wife avant-première in het kader van het mooov filmfestival

A propos

In ruraal Vietnam in de late 19e eeuw wordt de 14-jarige May de derde vrouw van de weelderige landeigenaar Hung. Ze hoopt zijn zoon te baren om zo haar positie in het huishouden te verstevigen. Maar nadat ze een verboden, seksuele ervaring heeft, ondervindt May echter de bittere realiteit dat geen van Hungs andere vrouwen zijn als wie ze zich voordoen.

Het briljante debuut van de in Vietnam geboren en in Engeland en Amerika opgeleide Ash Mayfair roept herinneringen op aan het angstaanjagende beeld van patriarchale tirannie in Raise the Red Lantern en decadente sensualiteit van The Scent of Green Papaya. Haar film onderscheidt zich echter door het delicate vrouwelijke perspectief dat ze kiest. Met een prachtige actrice in de hoofdrol laat de film alle fases van het leven zien, van de geboorte tot de dood, met behulp van uitmuntende art direction, decor en visuele details.

Credits
REGIE: ASH MAYFAIR; GENRE: DRAMA; MET: HONG CHUONG NGUYEN, LONG LE VU, NU YÊN-KHÊ TRAN; 2019; VIETNAM, 1U36; VIETNAMEES GESPR. NL/FR ONDERTIT.

Prijzen
De film won op de prestigieuze festivals in San Sebastian en Toronto. Alsook in Santiago en Sarasota gingen ze niet onopgemerkt voorbij en werden ze bekroond met een Speciale Vermelding en de Juryprijs. Op het Chicago International Film Festival won Ash Mayfair de Gold Hugo in de categorie Nieuwe Aanstormende Regisseurs. In Fribourg won de de film de Youth Jury Award. Op het filmfestival in Minsk kregen ze een Speciale vermelding.

Pers
“The Third Wife: venijnig mooie film over gedwongen huwelijk.” (NRC)
 
“Op den duur wordt ieder beeld beladen en betekenisvol in de verpletterende debuutfilm van de Vietnamese schrijver en regisseur Ash Mayfair … De 13-jarige debutant Nguyen Phuong Tra My is weergaloos in de bijzonder veeleisende hoofdrol.” (DE VOLKSKRANT)

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Autres événements Cinéma > Projections

Encore plus d'événements Cinéma > Projections
Encore plus d'événements Borgerhout
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 97466
Editer l'événement SEO Espace administration