Hors normes

image - Hors normes

A propos

Bruno en Malik leven al 20 jaar in een bijzondere wereld, die van autistische kinderen en adolescenten. Binnen hun eigen organisaties, leiden ze jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van kinderen met autisme. Een buitengewoon verbond, voor buitengewone persoonlijkheden.

De nieuwe feelgoodfilm van de makers van Intouchables, met Vincent Cassel (Irréversible) en Reda Kateb (Loin des hommes) in de hoofdrol.

Credits
REGIE: OLIVIER NAKACHE & ÉRIC TOLEDANO; GENRE: KOMEDIE; MET: VINCENT CASSEL, REDA KATEB, BRYAN MIALOUNDAMA; 2019; FRANKRIJK; 1U54; FRANS GESPR. NL ONDERTIT.

Prijzen
Regisseursduo Olivier Nakache & Éric Toledano werden bekroond met de Publieksprijs op het San Sebastian International Film Festival voor Beste Film.

Pers
“Éric Toledano en Olivier Nakache zijn er wel goed in: feelgoodfilms maken die ontroeren en getuigen van maatschappelijke betrokkenheid.” (NRC)

“Hors Normes is bovenal een opmerkelijk charmant pleidooi voor het bestaansrecht van organisaties als die van Bruno en Malik (ze staan onder druk, wordt tijdens de aftiteling nog maar eens benadrukt), vol aandoenlijke scènes waarin hun patiënten de show stelen. Vooral de autistische Joseph en zijn oncontroleerbare voorliefde voor noodremmen en alarmknoppen is gemaakt voor het filmuniversum van Nakache en Toledano: smelten gegarandeerd.” (DE VOLKSKRANT)

“Ontroerend en met zorg gemaakt.” (HUMO)

“Hors Normes is oprecht, maar niet drammerig; grappig, maar niet karikaturaal, gevoelig, maar niet sentimenteel. En toch… als Vincent Cassel volschiet op Josephs dansvoorstelling, houd je het niet droog.” (DE MORGEN)

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Autres événements Cinéma > Projections

Encore plus d'événements Cinéma > Projections
Encore plus d'événements Borgerhout
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 97459
Editer l'événement SEO Espace administration