De wereld van bobbejaan

Concert » Chanson néerlandophone

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de De wereld van bobbejaan

  Traduction en français non disponible

  Guido Belcanto, Isabelle A  &  Klaas Delrue (Yevgueni)
  DE WERELD VAN BOBBEJAAN

  50 concerten, 49 totaal uitverkochte zalen, 48 staande ovaties. Dat was de Ode aan Bobbejaan tournee van enkele jaren geleden. Het is nu 10 jaar geleden dat Bobbejaan Schoepen is overleden. Tijd voor een herdenking. Deze keer slaan Isabelle A, Guido Belcanto en Klaas Delrue (Yevgueni) de handen in elkaar om zijn wereld te doen herleven.

  Bobbejaan was onze eerste vedette die een ongelooflijk muzikaal parcours heeft afgelegd. Hij was onze cowboy, maar ook veel meer dan dat. We kennen allemaal ‘Lichtjes van de Schelde’, ‘Eerbied voor Jouw Grijze Haren’, ‘Café Zonder Bier’ en vele andere van zijn grootste hits. Ze zijn allemaal in ons collectief geheugen gegrift. Hij was de man die de Amerikaanse Droom in de duistere naoorlogse jaren en in de euforische fifties en sixties naar ons land bracht. Bobbejaan heeft een indrukwekkende muzikale erfenis nagelaten. Niet alleen met gekende maar ook met minder bekende maar verrassende pareltjes. Deze verdienen meer dan ooit om terug voor het voetlicht gebracht te worden.

  Guido Belcanto is voor een deel opgegroeid met Bobbejaans muzikale nalatenschap. In zijn eigen omvangrijke werk is de link naar die traditie nog steeds herkenbaar. Isabelle A, één van onze allerbeste en veelzijdigste zangeressen, hoeft ook niet meer voorgesteld te worden. Zij is uitgegroeid van een tieneridool tot een volwassen en geliefde artieste. Ook Klaas Delrue, frontman van Yevgueni, werkt al ruim 15 jaar aan een zeer persoonlijke invulling van chanson, kleinkunst en poprock. Ondanks beiden van een jongere generatie zijn, voelen ze toch een sterke band met het repertoire van Bobbejaan. Dit alles ondersteund door het wonderbaarlijke orkest The Bobbejaan All Stars.

  Deze nooit geziene muzikale combinatie zorgt zonder enige twijfel voor een onweerstaanbare en onvergetelijke avond. Een  grandioze en hedendaagse ode aan het vakmanschap van één van onze allergrootste artiesten.

  Met:

  Isabelle A: zang
  Guido Belcanto: zang, gitaar, mondharmonica
  Klaas Delrue: zang, gitaar
  The Bobbejaan All Stars:
  Dominique Vantomme: orgel, piano, chef d’Orchestre
  Sjang Coenen: bas, beatboxen
  Karel de Backer: drums, percussive
  Jo Mahieu: gitaar, banjo en vele snaarinstrumenten
  Firmin Michiels: gitaar, ukulele, mandoline

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Kursaal

  Autres événements : Concert

  Autres événements : Ostende