UITGELEZEN APRIL Roos Van Acker, Hendrik Vos, Annelies Verbeke, Jos Geysels, Anna Luyten, Fien Sabbe, Bjorn Eriksson & Nathalie Delcroix (live muziek)

image - UITGELEZEN APRIL Roos Van Acker, Hendrik Vos, Annelies Verbeke, Jos Geysels, Anna Luyten, Fien Sabbe, Bjorn Eriksson & Nathalie Delcroix (live muziek)

A propos

Opgelet! Omwille van het creatieproces van 'Moments before the wind' door Decoratelier Jozef Wouters wijken we voor de deze editie van Uitgelezen uit naar de Balzaal (zittend + ongenummerd). 

In het panel zetelen StuBru-radiostem en docente creative copywriting Roos Van Acker, onze bekendste Europakenner, UGent-professor Hendrik Vos en schrijfster Annelies Verbeke. Bij de Boeken op Tafel is het uitkijken naar - eindelijk! - de nieuwe Jeroen Brouwers - ‘Cliënt E. Busken’, een parel van een debuut uit India en bespiegelingen van een rockicoon. Een zingend echtpaar en rotsvasten Jos, Anna en Fien maken het plaatje compleet. Een Uitgelezen zoals een Uitgelezen moet zijn.

BOEKEN OP TAFEL

‘Cliënt E. Busken’ van Jeroen Brouwers

‘Cliënt E. Busken’ beschrijft een dag van zijn verblijf in de psychiatrische instelling. Navrant en hilarisch openbaart zich een warrig geestesuniversum. Het literaire werk van schrijver Jeroen Brouwers (°1940) is veelvuldig bekroond. In zijn boeken speelde zijn jeugd in Nederlands-Indië (‘Bezonken rood’) aanvankelijk een grote rol. Later verwerkte Brouwers ook internaat- en kostschoolervaringen - de roman ‘Het Hout’ werd in 2014 bekroond werd met de ECI Literatuurprijs. Andere grote werken van Brouwers zijn ‘De Zondvloed’, ‘Geheime kamers’ en ‘Datumloze dagen’. “Met ‘Cliënt E. Busken’ schreef Jeroen Brouwers een nieuw hoogtepunt in zijn oeuvre.” - Christophe Vekeman in De Standaard

‘Djinn patrouille op de Paarse Lijn’ van Deepa Anappara

De negenjarige Jai woont in een sloppenwijk in een naamloze stad in het noorden van India. Hij kijkt veel liever naar politierealityshows dan in suffe schoolboeken. Wanneer een jongen van hun school vermist wordt, besluit Jai de ‘kennis’ die hij heeft opgedaan tijdens het bekijken van Police Patrol in de praktijk te brengen. Een pakkende, ontluisterende roman over het moderne India, gezien door de ogen van een kind. “Het speurwerk van een jongen verlicht de grimmige realiteit van het sloppenleven in India in een innemend, boeiend debuut” - The Guardian

‘Jaar van de aap’ van Patti Smith

In 2016, het jaar van de aap, wordt Patti Smith zeventig. Het blijkt een jaar vol politieke turbulentie en persoonlijk verlies. Een jaar waarin ze, meestal slechts vergezeld door haar polaroid camera, door de VS reist. Ze doet inzichten op in haar dromen, eet in diners en is altijd op zoek naar zwarte koffie. ‘Jaar van de aap’ is een onvervalst staaltje americana en een ontroerende reflectie op vriendschap, verlies en het voortschrijden van de tijd, geschreven in lyrisch proza. “Teder, aangrijpend, hilarisch” - The New York Times

GASTEN

Roos Van Acker

Zangeres bij de groep Eden. Radiostem bij Studio Brussel en drievoudig winnaar van de prijs Radiopersoonlijkheid van het jaar. Op tv te zien in o.a. vijf seizoenen ‘Peking Express’, ‘Goeie Vrijdag’ en ‘Uit de kast’. Meter van de hulplijn De Holebifoon. En sinds 2016 geeft ze aan de hogeschool Thomas More Mechelen les in creative copywriting in de mediaopleiding. Een bezige bij dus.

Hendrik Vos

Directeur van het Centrum voor EU-studies van de UGent. Zijn specialisatie: Europese politiek. Vos is dikwijls te gast bij VRT-programma's, zoals De Zevende Dag, Terzake en De Ochtend. In 2008 won hij samen met VRT-journalist Rob Heirbaut de Wablieft-prijs voor klare taal voor hun boek ‘Hoe Europa ons leven beïnvloedt’. Samen met Heirbaut maakte hij ook de televisiereeks ‘Het IJzeren Gordijn’.

Annelies Verbeke

Annelies Verbeke schrijft naast proza ook teksten voor theater. Theatergroepen als Wunderbaum en SKaGeN maakten er bijzondere voorstellingen van. Verbeke debuteerde met de internationale bestseller ‘Slaap!’ (2003) en ontving voor de roman ‘Dertig dagen’ (2015) en verhalenbundel ‘Halleluja’ (2018) verschillende prijzen. Met ‘Patrick’ schreef ze het Kinderfilosofieboek voor de Maand van de Filosofie 2020. Een mooie en gelaagde novelle over waarheid en verzinsels, en de raakvlakken tussen beide.

LIVE MUZIEK

Bjorn Eriksson & Nathalie Delcroix

De live muziek komt deze keer van country- en bluegrassduo bestaande uit het echtpaar Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix. Eriksson - muzikant, componist en producer - is bekend als een van de voormalige gitaristen van Zita Swoon en maakt momenteel deel uit van o.a. The Broken Circle Bluegrass Band. Delcroix heeft één van de mooiste stemmen van dit land en was/is te horen bij o.a. Laïs, Admiral Freebee, The Seatsniffers, Roland, The Broken Circle Breakdown en Bart Peeters.

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Autres événements Conférences / Débats > Divers

Encore plus d'événements Conférences / Débats > Divers
Encore plus d'événements Oost-Vlaanderen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd´hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 97146
Editer l'événement SEO Espace administration