Voetvolk, Lisbeth gruwez & claire chevallier 'piano works debussy'

image - Voetvolk, Lisbeth gruwez & claire chevallier 'piano works debussy'

A propos

Tijdens de overgangsjaren van de 19de en de 20ste eeuw zorgde Franse pianist Claude Debussy met zijn prachtige composities voor vernieuwing binnen het klassieke genre. In ‘Piano Works Debussy’ brengen Belgische topdanser Lisbeth Gruwez en pianist Claire Chevallier een fysiek duet op zijn muziek. Samen gaan ze op zoek naar de ruimte tussen de noten in Debussy’s rebelse composities. 

Voor het eerst in haar carrière kiest Gruwez voor klassieke muziek. Na haar opleiding klassiek ballet vond ze vrijheid in de hedendaagse dans, met een bewegingstaal die inmiddels een referentie werd. ‘Piano Works Debussy’ is in dat opzicht een bijzondere dialoog tussen een klassiek en een hedendaags kader, die zo ongeveer Gruwez’ choreografische parcours blootlegt. 

Lisbeth Gruwez is mede-oprichter van het dansgezelschap Voetvolk. Samen met muzikant/componist Maarten Van Cauwenberghe maakte ze tien voorstellingen, waaronder ‘It’s going to get worse and worse and worse, my friend’, ‘AH/HA’, ‘We’re pretty fuckin’ far from okay’, ‘Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan’ en ‘The Sea Within’ - vorig seizoen nog te zien in Vooruit. Gruwez werkte in haar jonge maar uitgebreide carrière samen met Jan Fabre, Jan Lauwers en Sidi Larbi Cherkaoui. 

Claire Chevalier is een veelgevraagd pianist voor solo’s, kamerconcerten en concerten met groot orkest. Claire is gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk: ze maakt muziek opnieuw actueel op oude instrumenten. Ze werkte veel en uitvoerig samen met podium- en andere kunstenaars, zoals Rosas, David Claerbout, Josse De Pauw en Jan Lauwers (Needcompany).

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Contes / Littératures > Divers
Encore plus d'événements Oost-Vlaanderen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 97134
Editer l'événement SEO Espace administration