Deurdedeurdeur - Podium aan huis

Théatre / Spectacle » Professionnel

Informations pratiques

A propos de Deurdedeurdeur - Podium aan huis

Traduction en français non disponible

Haal voorstellingen naar je huiskamer

Bekijk gratis opnames van straffe podiumvoorstellingen voor jong en oud. Elke dag komen er nieuwe bij. Via Podium Aan Huis bundelen gezelschappen, kunst- en cultuurhuizen virtueel de krachten om jou te blijven ontroeren en ontspannen. Door de coronacrisis is de magie van de live beleving even onbereikbaar. Geen nood, want als de zalen moeten sluiten, dan komt de voorstelling gewoon naar je toe. Veel kijkplezier!
 

Deurdedeurdeur
SKaGeN zet de lachband aan… Een meesterwerkje in drie bedrijven… En elk bedrijf wordt ‘Deurdedeurdeur’ grappiger. Technisch is het perfect: de timing zit goed, de vergissingen worden perfect uitgevoerd. (De Standaard)

Het ene hilarische moment volgt het andere op. (Cutting Edge)

Hoewel in dit stuk alles fout loopt, is het immers juist de uitdaging om met precieze timing alles ‘juist’ fout te doen lopen. Een uitdaging die SKaGeN met succes aangaat.(De Morgen)

Deurdedeurdeur is een hilarische deurenkomedie over het wel en wee van een theatergezelschap tijdens de repetities en tijdens hun toernee. U ziet de voor- en achterzijde van de mensen en het toneel: het decor, maar ook de acteurs en de regisseur die in de coulissen te kampen hebben met verliefdheden, gebrek aan professionalisme, jaloezie en drank.

Deurdedeurdeur heeft alles wat bij een echte deurenkomedie hoort: deuren, klinken, misverstanden. SKaGeN baseerde zich op de farce Noises Off (’82) van de succesvolle West End-auteur Michael Frayn. Noises Off wordt jaarlijks tientallen keren opgevoerd over de hele wereld, en de reden daarvan is niet ver te zoeken: het stuk staat als een huis en het publiek ligt krom van het lachen. Onder het motto ‘geen genre is ons te gek’, ging SKaGeN met Deurdedeurdeur de uitdaging aan om vér te gaan in ambachtelijke beheersing, in timing, in ‘comedy’. Dat gebeurde voor het eerst in 2008. Dat beviel hen en het publiek zo goed dat ze het nog eens overdeden voor de Antwerpse Kleppers 2015.

#####Credits

Van en met: Valentijn Dhaenens, Korneel Hamers, Clara van den Broek, Mathijs F Scheepers, Ryszard Turbiasz, Charlotte Vandermeersch, Sari Veroustraete, Iven Deduytschaver & Jonas Van Geel Costumes: Barbara De Laere Techniek: Jeroen Wuyts, Wouter Dupon & Bob Cornet Productieleiding: Iven Deduytschaver Tekst: Naar Noises Off van Michael Frain. Bewerkt door SKaGeN, met toestemming van de auteurProductie: SKaGeN, ism Villanella en DEStudio

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

Opname video door Beeldstorm o.l.v. Jan Bosteels  

https://podiumaanhuis.be/video/deurdedeurdeur/

Thématique(s) associée(s)

Commentaires

Cliquez pour evaluer
Encore 0 caractères avant d'envoyer
En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
Auteur : ()
Deconnectez-vous pour changer de profile
Afficher plus de commentaires

Profitez des meilleurs spectacles de théâtre en ligne

Autres événements : A la maison

Autres événements : Théatre / Spectacle

Autres événements : Bruxelles