Hoop - Podium aan huis

image - Hoop - Podium aan huis

A propos

Haal voorstellingen naar je huiskamer

Bekijk gratis opnames van straffe podiumvoorstellingen voor jong en oud. Elke dag komen er nieuwe bij. Via Podium Aan Huis bundelen gezelschappen, kunst- en cultuurhuizen virtueel de krachten om jou te blijven ontroeren en ontspannen. Door de coronacrisis is de magie van de live beleving even onbereikbaar. Geen nood, want als de zalen moeten sluiten, dan komt de voorstelling gewoon naar je toe. Veel kijkplezier!

Hoop
Met de ambitieuze trilogie Hebzucht, Angst, Hoop maakt Stijn Devillé de balans op van tien woelige jaren in Europa. Van de oneindige groei die de wereld in petto leek te hebben tot de economische en sociale dieperik die erop volgde. ‘Waar angst heerst, moeten troost en hoop volgen’. En zo dienen Hebzucht en Angst zich aan als trilogie waarvan Hoop het sluitstuk vormt. Want het pessimisme dat tijdens Devillés research voor Angst naar voren kwam, was zo groot, dat hij er zelf ongemakkelijk van werd. Dus schreef hij een nieuwe politieke thriller die op een bevrijding eindigt. We leven niet in een tijdperk van verandering. We leven in een verandering van tijdperk. Utopieën worden in eerste instantie op drie gronden bestreden. Eén. Futiliteit: het kan niet. Twee. Gevaar: de risico’s zijn te groot. Drie. Perversiteit: het ontaardt in zijn tegendeel. Maar kort nadat utopieën zijn ingevoerd, ervaren we ze als de normaalste zaak van de wereld. De werkelijkheid is niet onveranderlijk. Alles zou anders kunnen zijn. Utopieën kunnen de manier waarop de wereld vandaag draait ontmaskeren als slechts één van vele mogelijkheden. Dit zal veel van ons vragen. Het zal op grote weerstand stoten. Maar het kan. We sturen mensen naar de maan. We zenden missies naar Mars. Wir schaffen das. We moeten eigenlijk alleen maar beslissen dat we het ook willen.

Credits

tekst en regie St?n Devillé spel Sara Vertongen, Erik Van Herreweghe, Michaël Pas, Tom Van Bauwel, Christophe Aussems, Bram Van Der Kelen, Simone Milsdochter, Maarten Ketels en Lena Devillé als het kind compositie en live muziek Bert Hornikx, Geert Waegeman, Tr?n Janssens dramaturgie Els Theunis artistieke feedback Christophe Aussems captatie Beeldstorm


 

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Autres événements Théatre / Spectacles > Professionnel

Encore plus d'événements Théatre / Spectacles > Professionnel
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd´hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 45474
Editer l'événement SEO Espace administration