Hommage met oesters - Behoud de Begeerte

Théatre / Spectacle » Professionnel

Informations pratiques

A propos de Hommage met oesters - Behoud de Begeerte

Traduction en français non disponible

Wanneer schouwburgen de deuren sluiten en podia leeg blijven, selecteert Behoud de Begeerte enkele voorstellingen uit haar rijke video-archief om uw honger te stillen. 

Tournée Digitale is een reeks digitale voorstellingen geselecteerd uit het archief van Behoud de Begeerte, van 1988 tot 2020. Elke woensdag en zaterdag kunt u vanaf 15 uur schouwburg spelen vanop uw canapé. Op woensdag speelt een recente opname (2006-2020), op zaterdag een retro voorstelling (1988-2005). 

 

Op zondag 13 april vond in de Bourlaschouwburg te Antwerpen een hommage plaats aan schrijver, schilder en regisseur Hugo Claus, die op 19 maart overleed. De productie stond al maanden op het programma maar hoorde aanvankelijk bij de festiviteiten rond 25 jaar Het verdriet van België. Het overlijden van de Meester gaf het geheel een totaal nieuwe wending. In samenwerking met Toneelhuis bracht Behoud de Begeerte zowat alle prominenten uit de literaire, journalistieke en muzikale wereld van Vlaanderen en Nederland bij elkaar om hulde te brengen aan deze grote auteur. Wie de hommage op 13 april bijwoonde, zag met andere woorden meteen ook de nagenoeg voltallige top van de Nederlandstalige literatuur aan het werk.

Het spreekt vanzelf dat de hommage, geheel in de geest van de overleden schrijver, niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook van grote omvang was. De voorstelling begon om 18.00u en liep tot 22.30u. Er was ook een forse pauze voorzien waarbij het publiek, eveneens geheel in de geest van Claus, zich te goed kon doen aan het lievelingsgerecht van de Meester: oesters.

De Morgen sprak van een ‘even grootse als gevarieerde hommage (...) waarbij hoge en volkse cultuur elkaar moeiteloos vonden. Net zoals in het werk van de meester zelf.’ De hommage was tevens rechtstreeks te volgen op Klara, de klassieke radiozender van de VRT.

Met    Admiral FreebeeFrank AendenboomTom Barman Bl!ndmanMarijke BoonElise CaluwaertsRemco CampertJonathan De CeusterJan DecleirJules DeelderFloris De RyckerBernard DewulfEls DottermansSteve DujardinJef GeeraertsRocco GranataBlanka HeirmanStefan HertmansJef LambrechtTom LanoyeThomas Van LedeJoke van LeeuwenStijn MeurisBart MoeyaertErwin MortierGuy MortierJan MulderRamsey NasrLeonard NolensConnie PalmenPiet PirynsElena PozhidaevaArne Sierens TransparantDick VandaeleChristophe VekemanPeter VerhelstSimon VinkenoogVeerle De WitJoost Zwagerman

Thématique(s) associée(s)

Commentaires

Cliquez pour evaluer
Encore 0 caractères avant d'envoyer
En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
Auteur : ()
Deconnectez-vous pour changer de profile
Afficher plus de commentaires

Profitez des meilleurs spectacles de théâtre en ligne

Autres événements : A la maison

Autres événements : Théatre / Spectacle

Autres événements : Bruxelles