De kleine lettertjes - Behoud de Begeerte

Théatre / Spectacle » Professionnel

Informations pratiques

A propos de De kleine lettertjes - Behoud de Begeerte

Traduction en français non disponible

Wanneer schouwburgen de deuren sluiten en podia leeg blijven, selecteert Behoud de Begeerte enkele voorstellingen uit haar rijke video-archief om uw honger te stillen. 

Tournée Digitale is een reeks digitale voorstellingen geselecteerd uit het archief van Behoud de Begeerte, van 1988 tot 2020. Elke woensdag en zaterdag kunt u vanaf 15 uur schouwburg spelen vanop uw canapé. Op woensdag speelt een recente opname (2006-2020), op zaterdag een retro voorstelling (1988-2005). 

 

In samenwerking met HETPALEIS organiseerde Behoud de Begeerte in april 2017 de eerste editie van de kleine lettertjes; een reeks van tien voorstellingen in Antwerpen, gericht op kinderen uit het derde kleuterklasje en het eerste leerjaar. Zij die hun eerste stapjes zetten als lezers, dus. Eens de kleintjes daarmee zijn begonnen, zijn ze meteen rijp om ook de wondere wereld van de literatuur en de kunsten te ontdekken. Drie schrijvers (Joke van Leeuwen, Bart Van Nuffelen en Daan Remmerts de Vries) betoverden ieder een twintigtal minuten hun aandacht. 

Het Nieuwsblad zag een voorstelling waarvan de auteurs 'met zorg gekozen' waren, en waarin 'vrolijkheid' zat, 'herkenbaarheid' en 'zelfs iets educatiefs'. 'De afwerking is precies, met soundscapes die intrigeren en tegelijk onderhouden.' Gazet van Antwerpen merkte dat 'de lezertjes wel pap lusten van 'Lettertjes''.

Alle drie de auteurs lazen voor uit hun werk, terwijl de prille geletterden zich vergaapten aan kleurrijke en spannende beelden. Joke van Leeuwen liet Lepeltje en Vurkie met elkaar praten, vroeg of iemand haar zusje had gezien en liet de kinderen een denkbeeldige ballon opblazen. Zij had volgens GVA 'geen nood aan 'frutsels' om het jonge publiek te beklijven'. Bart Van Nuffelen had voor de gelegenheid een nieuw verhaal geschreven over Juf Bettie, geruggesteund door tekeningen van Jan Bosschaert en muziek van Milan Warmoeskerken. Gazet van Antwerpen beoordeelde het als iets wat 'ogenschijnlijk niet meer dan een verhaaltje' was, maar 'toch een erg actueel thema aansneed met klasgenootjes van diverse nationaliteiten.' Daan Remmerts de Vries hervertelde het levensverhaal van Kandinsky en diens Blauwe Paardje. Hij zorgde volgens Gazet van Antwerpen voor 'de meest gewaagde bijdrage'.

'Zo gemakkelijk kan het dus zijn.' - Gazet van Antwerpen ????

'De cirkel is rond, de weg naar nog meer Kleine Lettertjes is geplaveid.'  Het Nieuwsblad ???

https://www.youtube.com/watch?v=EKsGNWmisNQ&feature=youtu.be

Thématique(s) associée(s)

Commentaires

Cliquez pour evaluer
Encore 0 caractères avant d'envoyer
En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
Auteur : ()
Deconnectez-vous pour changer de profile
Afficher plus de commentaires

Profitez des meilleurs spectacles de théâtre en ligne

Autres événements : A la maison

Autres événements : Théatre / Spectacle

Autres événements : Bruxelles