Brouwers 75 - Behoud de Begeerte

image - Brouwers 75 - Behoud de Begeerte

A propos

Wanneer schouwburgen de deuren sluiten en podia leeg blijven, selecteert Behoud de Begeerte enkele voorstellingen uit haar rijke video-archief om uw honger te stillen. 

Tournée Digitale is een reeks digitale voorstellingen geselecteerd uit het archief van Behoud de Begeerte, van 1988 tot 2020. Elke woensdag en zaterdag kunt u vanaf 15 uur schouwburg spelen vanop uw canapé. Op woensdag speelt een recente opname (2006-2020), op zaterdag een retro voorstelling (1988-2005). 
 

Weinig schrijvers hebben zoveel invloed op andere schrijvers gehad als Jeroen Brouwers. Van Lanoye tot Verhulst, van Giphart tot Vekeman: allemaal zijn ze op een of andere manier schatplichtig aan de schrijver die in 2007 de Prijs der Nederlandse Letteren weigerde. In april 2015 werd Jeroen Brouwers 75 jaar: voor Behoud de Begeerte en Toneelhuis het uitgelezen moment om hem met medewerking van tal van schrijvers te vieren.

Het werd een joyeuze avond, met tal van hoogtepunten: Guy Cassiers, bijvoorbeeld, die zijn ontroering moeilijk meester kon bij het lezen uit ‘Bezonken rood’; Dimitri Verhulst, die zich buitengewoon vaardig met de loftrompet toonde; Christophe Vekeman die één van de polemieken van Brouwers op onnavolgbare wijze bracht; Jan Decleir die de avond opende met een diepe buiging en en een paar uur later afsloot met de aanhef van ‘happy birthday’, en er passant het onwetende publiek op wijzende dat Jeroen Brouwers, die zich tot dan toe niet had laten zien, wel degelijk aanwezig was, en zich verscholen had in een loge op het balkon. Jeroen Brouwers signeerde zich vervolgens halflam en liet zich overtuigen om nadien, met nagenoeg de hele schrijversbende, nog een glaasje te gaan drinken.

Met   Tom Van BauwelWalter van den BroeckPeter BuwaldaElise CaluwaertsGuy CassiersYannick DangreEllen DeckwitzJan DecleirJozef DeleuRonald GiphartTom JansenTom LanoyePaul MennesAnn MeskensYves PetryPiet PirynsDirk RoofthooftKim Van den BremptJohan VandenbrouckeFrank Van der LindenMizzi Van der PluijmPeter VerhelstDimitri VerhulstNiña WeijersJoost Zwagerman

https://www.youtube.com/watch?v=NUrKruuxP9Y&feature=youtu.be

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Théatre / Spectacles > Professionnel
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 45469
Editer l'événement SEO Espace administration