Voltaire's Advice - Hans Vandekerckhove

image - Voltaire's Advice - Hans Vandekerckhove

A propos

Het laatste jaar is Hans Vandekerckhove aan het werken aan een reeks schilderijen met als mentale titel 'Voltaire's Advice'. In zijn gelijknamig ecologisch sprookje komt Candide na zijn wereldreis tot besluit dat we best onze eigen tuin kunnen onderhouden: il faut cultiver notre jardin.
Iedereen kan daar een eigen uitleg aan geven. Vandekerckhove wil
wil met zijn schilderijen de wereld her-betoveren. Met kleur en vorm een paradijselijke wereld scheppen waarin het kijken naar de dingen leidt tot een verbondenheid met de oorsprong. Kijken naar de wereld net alsof je iets voor de eerste keer ziet. In elke kleine plek de schoonheid ontdekken, op elk vervliedend moment zoeken naar het mysterie dat zich verschuilt. Door de vertraging tijdens het leven in de Corona crisis kregen we de kans hier en nu te herontdekken: onze woonkamer, de lichtinval in de schilder-studio, rood en oranje , de meest paradijselijke kleuren, groen, bruin en blauw, de meest natuurlijke kleuren.

De recente schilderijen gaan thematisch over de vroegere binnenwereld (zijn vaders' serre, zijn moeders veranda) , de vroegere buitenwereld (Virginia Woolf's Monks House in Kent en Derek Jarman's Prospect Cottage in Dungeness), de actuele binnenwereld (binnentuin en leefruimte op de Blekersdijk met zelfportretten en Conversation Pieces van zijn kinderen Laura en Artuur en met vrouw Christina), de actuele buitenwereld (Engelse landschapswandelingen en de ontdekking van de Great Glasshouse van Norman Foster).

Informations pratiques

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Expos > Galerie
Encore plus d'événements Oost-Vlaanderen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 92335
Editer l'événement SEO Espace administration