Front Room - Birde Vanheerswynghels

image - Front Room - Birde Vanheerswynghels

A propos

Wat een waarneming van de werkelijkheid lijkt te zijn, is in feite een samengesteld beeld, samengesteld uit persoonlijke indrukken.

Vanheerswynghels staat bekend om haar indrukwekkende grootschalige houtskooltekeningen van geconstrueerde en weelderige landschappen die voortkomen uit een mentaal beeldarchief. Het tekenproces opvattend als een analyse van vormen, onderzoekt Vanheerswynghels vaak dezelfde onderwerpen, zoals bomen, struiken, bloemen, vijvers, planten en vogels. Gebruikmakend van verschillende kleurlagen en een combinatie van gekleurde pastel, houtskool en highlights gemaakt door delen van de tekening uit te wissen, wordt het werk rijk aan diepte en details. In haar nieuwe serie tekeningen zien we een verbeterde aanpassing van technieken, waardoor een rijke variatie aan patronen en contrasten ontstaat.

Door haar onderwerpen vergroot en overdreven dimensionaal te maken, raakt de fotografische ruimte van de beelden vervreemd en wordt de toeschouwer voor de gek gehouden. In haar werkproces herschept ze de overgang van figuratie naar abstractie en weer terug door uit te gaan van foto's, voornamelijk zelfgemaakte polaroids. Als basis voor haar tekeningen fungeren deze polaroids als fragmenten van een compositie die een nieuw samengesteld beeld worden.

Informations pratiques

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Expos > Galerie
Encore plus d'événements Oost-Vlaanderen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 91801
Editer l'événement SEO Espace administration