Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Gratuit
 • Archive
 • A propos de Huid - kunstlabo Rasa

  Traduction en français non disponible

  Kan je leven zonder aanraking?
  Blijft je huid altijd hetzelfde?
  Wat vertelt je huid over jou?

  Door je huid voel je de warme bries op een zomeravond, de vervelende jeuk van een insectenbeet en het rustgevend gevoel van een vriendenhand op je schouder. Blosjes op je wangen, kippenvel of zweetdruppels verraden wat jij voelt. Je huid is een antenne die kan zenden en ontvangen.

  Je huid omhult je als een jas die je beschermt. Zij vertelt over je leeftijd en gezondheid. Huidskleur bestaat er in vele tinten, die in de loop van miljoenen jaren ontstonden als bescherming tegen de zon. Waar je voorouders vandaan kwamen bepaalt je huidskleur. Je huidskleur vertelt over je geschiedenis.

  Je kan je huid gebruiken als een canvas en haar versieren met make-up of tattoos. Hierdoor geef je een stukje prijs van wie je bent of wilt zijn. Het is heerlijk om met je huid de ander teder aan te raken en te voelen. Je voelt je verbonden, veilig en gelukkig. Hier kan het contact in de virtuele wereld niet tegen op. De wereld die binnenkomt langs het scherm blijft ontastbaar.

  Rasa wil de rijkdom van de tactiele ervaring onder de aandacht van kinderen brengen. Het verbaast ons niet dat sommige hedendaagse kunstenaars aandacht geven aan de huid, haar benaderen, vragen stellen en transformeren. De tentoonstelling HUID is een Rasa-productie, ze toont een uitzonderlijke selectie kunstwerken van:

  Bart Hess * Berlinde De Bruyckere * Carla van de Puttelaar * Célio Braga
  Eline Willemarck * Elke Lutgerink * Jalila Essaïdi
  Margi Geerlinks * Renee Verhoeven

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Cultuurcentrum De Ververij - Wolvestraat

  Autres événements : Événement pour enfants