Andrew Litten: Something is Wrong

Expo » Peintures

Informations pratiques

 • Gratuit
 • A propos de Andrew Litten: Something is Wrong

  Traduction en français non disponible

  De kleurrijke expressieve schilderijen van de Engelse kunstenaar Andrew Litten snijden diverse humanistische thema's zoals liefde, angst en verslaving aan. Zijn grote impastoschilderijen zijn rauw en emotioneel. De dikke en dynamische lagen verf leggen zijn artistieke onderbewustzijn bloot. Vaak schildert hij een figuur of compositie centraal in het doek; de achtergrond wordt een abstraherend patroon van motieven en texturen.

  De kunst van Litten bestaat uit het verwerpen van het academische. Er zijn geen regels. Zijn werk ontstaat in de onderbuik. Het is mooi maar beklemmend; keihard maar aangrijpend gevoelig.

  De titel van de tentoonstelling, 'Something is Wrong', verwijst naar onze zeitgeist maar ook naar de 'anarchistische' methodiek en beeldtaal van de kunstenaar.

  De schilderijen van Andrew Litten werden tentoongesteld in o.a. het Tate Modern te Londen en zijn opgenomen in onder meer de collecties van het Milwaukee Art Museum. In 2017 – 2018 werd zijn werk in diverse musea in China geëxposeerd. Dit is zijn eerste solotentoonstelling in België.

  Photos de Andrew Litten: Something is Wrong

  Thématique(s) associée(s)

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Les expos gratuites les plus intéressantes

  Autres événements : Expo

  Autres événements : Watou

  Recommandations