Openingsfeest CC De Ververij met: (kinder)animatie, locatietheater, Tribute Amy Winehouse & Zap Mama

 

A propos de Openingsfeest CC De Ververij met: (kinder)animatie, locatietheater, Tribute Amy Winehouse & Zap Mama

Op 10 september opent CC De Ververij het nieuwe cultuurseizoen!

Programma:

• 14.30-17.30 u.: (Kinder)animatie - gratis
Feest voor jong en oud met de interactieve speelinstallatie Het Eiland Amadeo van Amadeo Kollectif, WIJ van Ultima Thule, wonderlijke vertelsels door Hilde Rogge, kunstige spelletjes van Pretpakket, speelbuizen, grime …
& Airkesmachine - Micha Vandendriessche (17.30-20 u.)
Maak kennis met de verenigingen van CultuurLink (14-19 u.) en geniet van een hapje en een drankje in de gezellige zomerbar!

• 18.30-19.30 u.: Once Upon A Time - gratis
Pittig openluchttheater over een uit de hand gelopen roadtrip.
Met: Lena Majri (Ronse), Suzanne Ceulemans & Bartel Busschaert - regie Febe Coysman.

• 20 u.: Room 13 Orchestra & Kapinga Gysel - ‘Bach to Black’ (Tribute Amy Winehouse)

Op 23/7/2011 stierf Amy Winehouse. 27 jaar, een leeftijd waarop wel meer rocksterren de legende ingaan. 10 jaar later, in 2021 krijgt ze een eerbetoon van het Room 13 Orchestra. Haar legendarische plaat ‘Back to Black’ wordt op bijzondere wijze terug tot leven gewekt in ‘Bach to Black’.
Kapinga Gysel, gezegend met een buitenaards mooie stem, doet de nummers alle eer aan.

?Componist en pianist Yves Meerschaert herschrijft alle nummers op maat van het orkest. Onder leiding van dirigent Frank Van Troyen brengen 14 strijkers, 4 koperblazers, 2 houtblazers, 2 slagwerkers en Yves op piano hulde aan deze indrukwekkende zangeres. Kapinga Gysel (Zita Swoon) kruipt onder het vel van Amy. Lise Vanlerberghe zorgt voor passende beelden. Rond elk nummer bouwt het orkest een nieuw muziekstuk waarin u het bestaande nummer herkent en toch verrast zal worden door toegevoegde melodische lijnen.

• 22 u.: Zap Mama

Marie Daulne aka Zap Mama is een wereldbekende zangeres, componiste, activiste, en docente in polyphonische zang. Ze is geboren in Congo, Afrika en opgegroeid in Brussel, het centrum van Europa. In de vroege jaren 90 behaalt ze de eerste plaats in de categorie World Music Album. Ze is één van de pioniers die de term ‘Afropean’ naar voor brengt, die verwijst naar de gemengde generatie van Afrikaanse Europeanen.

Zap Mama blijft muziek in- en uitademen. Gedurende drie decennia bouwde Marie muzikale bruggen doorheen de wereld terwijl ze verschillende culturen verkende en barrières doorbrak. Ze brengt haar laatste album uit in 2009-2010 en verhuist terug naar Europa om zich te concentreren op haar muzikale erfenis. Sinds het eerste album ‘Adventures in Afropea’ heeft Zap Mama de wereld geïntroduceerd tot haar interpretatie van etnisch geïnspireerde muziek en mode, die later breed worden geïntegreerd in de westerse cultuur.

Doorheen haar 7-voudig album repertoire met onder andere Bobby McFerrin, Al Jarreau, the Neville Brothers, The Roots, Spearhead, Common, Erykah Badu, David Byrne, Sergio Mendez, Hans Zimmer … brengt Zap Mama innoverende vibraties en geluiden voort. Ze verbreedt muzikale conversaties over grenzen en stijlen heen, inspireert verschillende generaties om bewust te zijn van het verschil tussen assimilatie en integratie, en om hun culturele erfgoed te beschouwen als een bron van creativiteit buiten de westerse lens.

------------
Combiticket voor beide concerten: € 30
Ticket voor één concert (Room 13 Orchestra of Zap Mama): € 20 / € 18 (-26 jaar, 55+) / € 16 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 6 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)

© Foto 'Bach to Black': Maîtrise

Informations pratiques

 • Le 10/09/2022
  14:30-23:30
 • CC De Ververij - Wolvestraat
  Wolvestraat 37, Ronse, België
  9600 Ronse - Flandre Orientale
  + Plus d'infos sur CC De Ververij - Wolvestraat
 • (kinder)animatie: gratis  : payant
   : payant
  combiticket beide concerten: € 30  : payant
   : payant
  prijs 1 concert: € 20, € 18 (-26 jaar, 55+), € 16 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2), € 6 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)  : payant
Partage :

Galerie photo (2)

Encore plus d'événements Concerts > Festival
Encore plus d'événements Oost-Vlaanderen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement

Thématiques

Evénements les plus consultés

ID : 61387
Editer l'événement Espace administration