Ontluisterende theaterlezing Insulted. Belarus(sia) (online / livestream)

image - Ontluisterende theaterlezing Insulted. Belarus(sia) (online / livestream)

A propos

‘Een theatervoorstelling maken vraagt tijd. Ik wil dat mensen er nu over praten.? (Andrej Kureichik, Wit-Russische auteur)

Op zaterdag 28 november - op Fair Saturday - lezen Koen De Graeve, Pieter Genard, Willy Thomas, Joris Van den Brande, Ariane van Vliet, Dominique Collet en Sietse Remmers de Nederlandse vertaling live vanuit onze theaterzaal, als steun aan de bevolking van Wit-Rusland.

---

Kort na de vervalste verkiezingen in Wit-Rusland schreef Andrei Kureichik de tekst Insulted. Belarus(sia), over het gewelddadig neerslaan van de vreedzame betogingen tegen dictator Lukashenko. Vanuit Oekraïne, waarnaar hij moest vluchten, contacteerde hij vele theatermakers. Sindsdien verspreidt Insulted. Belarus(sia) zich wereldwijd: de voorstelling wordt in diverse vertalingen online gelezen, als internationale steun aan de bevolking van Wit-Rusland, niet in de laatste plaats de theatermakers in Wit-Rusland, die door Lukashenko ontslagen werden.
Insulted. Belarus(sia) is pijnlijk actueel en maakt simultaan afspelende gruwelijkheden voelbaar. Enkele personages vertellen hun verhaal over de opstand in Wit-Rusland: de president, zijn zoon, een jonge vrouwelijke verkiezingswaarnemer, een schooldirecteur die de uitslag vervalst, de oppositieleidster die tot voor kort huisvrouw was, het eerste dodelijke slachtoffer en een lid van de oproerpolitie. Ontluisterend toont het stuk hoe het regime zijn mensen in de greep houdt.

‘De tekst raakt je. Ik merkte dat ik het stuk zat te lezen alsof het fictie was, maar dit is de realiteit. Wat Kureichik beschrijft, gebeurt daar op dit moment.’ (Nico Boon, theatermaker in De Standaard)

---

za 28 november om 20u15
livestream op Youtube en Facebook
gratis, zonder inschrijving

meer info: https://www.arsenaallazarus.be/kalender/item/ontluisterende-theaterlezing-insulted-belarussia

Partage :

Galerie photo (1)

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Théatre / Spectacles > Professionnel
Encore plus d'événements Mechelen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 87548
Editer l'événement SEO Espace administration