Wulfmann (livestream)

image - Wulfmann (livestream)

A propos

Wulfmann, het zegt je hoogstwaarschijnlijk niet meteen iets. Maar misschien doet de naam Wim De Wulf dat wel. Wij kennen hem vooral als bevlogen artistiek leider van figurentheater Ultima Thule. Door ziekte overleed hij op zestigjarige leeftijd op 29 juli 2016.

In zijn gevulde loopbaan was deze artistieke duizendpoot actief als acteur, schrijver, regisseur en muzikant. Hij speelde in tientallen theatergezelschappen. Als theatermaker genoot Wim De Wulf een grote waardering. Hij blonk uit als verteller van ontroerende volkse - vaak nostalgische - verhalen, met herkenbare situaties en personages die je zo tegen het lijf kon lopen in elk groot dorp of kleine stad in Vlaanderen. Tot zijn grootste successen behoren ondermeer de Gomaar-trilogie, Door de bomen het bos en Loop. Als regisseur van Kommil Foo zorgde Wim mee voor de doorbraak van dit cabaretduo in de voorbije jaren.

Naast zijn theateractiviteiten bouwde Wim zelf ook aan een muzikaal oeuvre, dat resulteerde in vier albums. Als muzikant bouwde hij een repertoire uit dat muzikaal zo gevarieerd en tekstueel zo diepgaand is, dat het verdient opnieuw door het brede publiek gehoord en ontdekt te worden. Een groep van diverse muzikanten en zangers maakte een selectie van zijn meest succesvolle nummers.

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Concerts > Divers
Encore plus d'événements West-Vlaanderen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 86751
Editer l'événement SEO Espace administration