Erfgoeddag 2021

image - Erfgoeddag 2021

A propos

Art Center Hugo Voeten neemt deel aan Erfgoeddag! Uw bezoek verloopt volledig op een coronaveilige manier. De toegang is helemaal gratis, maar reservatie op voorhand is verplicht. Welkom!

Art Center Hugo Voeten in Herentals herbergt een deel van de indrukwekkende kunstverzameling van ondernemer Hugo Voeten (1940 - 2017). Het gebouw telt negen verdiepingen waar moderne, hedendaagse en Bulgaarse kunstwerken te bewonderen zijn. Daarnaast is Art Center Hugo Voeten ook een attractie op zich, want het was vroeger een graanfabriek. Deze was actief van de jaren 1950 tot de jaren 1980 waarna het gebouw compleet in verval raakte. In 2006 kocht Hugo Voeten het pand om er een deel van zijn kunstverzameling in onder te brengen. Het gebouw werd gerenoveerd met veel aandacht voor de originele architectuur waardoor de sporen van de oude fabriek nog overal te zien zijn. Tijdens Erfgoeddag is er een speciale tentoonstelling die bezoekers de geschiedenis van de graanfabriek laat ontdekken. Aanvullend staan diverse kunstwerken uit de collectie in de kijker omdat ze met de effecten van licht en donker spelen. Denk maar aan 'Night Sky' van de befaamde Canadese lichtkunstenaar Angela Bulloch. Miljoenen sterren dansen in de donkere hemel en fonkelen plezierig om de kijker te hypnotiseren. Ook brengt Kiki Smith met haar subtiel getekende en poëtische 'Nocturne' een ode aan de nacht. Met de keuze van fragiel materiaal versterkt ze onze zintuiglijke ervaring. Een totaal andere, maar minstens even intrigerende sfeer vinden we in de schilderijen 'The city is golden and golden is my soul' of 'The corridor' van de Bulgaarse Kaliya Kalacheva. Ze laten het publiek verdwalen in de nachtelijke stad. Kortom, deze Erfgoeddag belicht dag en nacht in een wereld van onthullen en verbergen binnen de wonderlijke wereld van onze cultuur.

Breng uw boekingsbevestiging/ticket voor controle en toegang mee. Door de reservatie van een ticket verklaart u zich akkoord met onze maatregelen in het kader van COVID-19 en met onze huisregels.

Partage :

Galerie photo (5)

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Autres événements Expos > Permanente

Encore plus d'événements Expos > Permanente
Encore plus d'événements Turnhout
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 85383
Editer l'événement SEO Espace administration