Erfgoeddag 2021

Expo » Permanente

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Gratuit
 • Archive
 • A propos de Erfgoeddag 2021

  Traduction en français non disponible

  Art Center Hugo Voeten neemt deel aan Erfgoeddag! Uw bezoek verloopt volledig op een coronaveilige manier. De toegang is helemaal gratis, maar reservatie op voorhand is verplicht. Welkom!

  Art Center Hugo Voeten in Herentals herbergt een deel van de indrukwekkende kunstverzameling van ondernemer Hugo Voeten (1940 - 2017). Het gebouw telt negen verdiepingen waar moderne, hedendaagse en Bulgaarse kunstwerken te bewonderen zijn. Daarnaast is Art Center Hugo Voeten ook een attractie op zich, want het was vroeger een graanfabriek. Deze was actief van de jaren 1950 tot de jaren 1980 waarna het gebouw compleet in verval raakte. In 2006 kocht Hugo Voeten het pand om er een deel van zijn kunstverzameling in onder te brengen. Het gebouw werd gerenoveerd met veel aandacht voor de originele architectuur waardoor de sporen van de oude fabriek nog overal te zien zijn. Tijdens Erfgoeddag is er een speciale tentoonstelling die bezoekers de geschiedenis van de graanfabriek laat ontdekken. Aanvullend staan diverse kunstwerken uit de collectie in de kijker omdat ze met de effecten van licht en donker spelen. Denk maar aan 'Night Sky' van de befaamde Canadese lichtkunstenaar Angela Bulloch. Miljoenen sterren dansen in de donkere hemel en fonkelen plezierig om de kijker te hypnotiseren. Ook brengt Kiki Smith met haar subtiel getekende en poëtische 'Nocturne' een ode aan de nacht. Met de keuze van fragiel materiaal versterkt ze onze zintuiglijke ervaring. Een totaal andere, maar minstens even intrigerende sfeer vinden we in de schilderijen 'The city is golden and golden is my soul' of 'The corridor' van de Bulgaarse Kaliya Kalacheva. Ze laten het publiek verdwalen in de nachtelijke stad. Kortom, deze Erfgoeddag belicht dag en nacht in een wereld van onthullen en verbergen binnen de wonderlijke wereld van onze cultuur.

  Breng uw boekingsbevestiging/ticket voor controle en toegang mee. Door de reservatie van een ticket verklaart u zich akkoord met onze maatregelen in het kader van COVID-19 en met onze huisregels.

  Photos de Erfgoeddag 2021

  Thématique(s) associée(s)

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Des nouvelles expositions [month+1]

  Autres événements : Expo

  Autres événements : Herentals

  Recommandations