Curating Lab with Christine Eyene, Mo Laudi & Elsa M'bala

image - Curating Lab with Christine Eyene, Mo Laudi & Elsa M'bala

A propos

Heb jij zin om samen met gevestigde geluidskunstenaars een installatie te ontwikkelen? Of wou je altijd al eens een expositie op poten zetten?

Schrijf je dan nu in voor Curating Lab, van 25 tot 29 mei in Klankenbos! Neem deel aan een van de gratis workshops van internationale curator Christine Eyene en gevestigde geluidskunstenaars Mo Laudi en Elsa M’Bala. Gedurende vijf dagen dompelen zij je onder in de wereld van geluidskunst en curatorschap. Samen ontwikkelen en organiseren jullie de opening van een expo rond identiteit, migratie, natuur en alledaagse geluiden aan het eind van de week in première gaat, namelijk de Klankenbos Spring Expo.

Meer info over het project: www.musica.be

WIE BEN JIJ?
Curating Lab heeft als doel om nieuwe stemmen tot nieuwe vormen van culturele en artistieke agency te leiden. In dit lab verkennen we het begrip ‘door de mens geconstrueerde grenzen’. We onderzoeken hoe geluidservaringen in nieuwe regio’s bijdragen aan de vorming van nieuwe identiteiten en hoe, omgekeerd, nieuwe identiteiten klanklandschappen transformeren. Hiervoor zijn we op zoek naar jongeren en volwassenen met diverse etnisch-culturele achtergronden.

WORKSHOP met Christine Eyene: Cureren van een expo
In verschillende sessies leer je hoe je een tentoonstelling cureert en organiseert, met aandacht voor de logistieke uitvoering en communicatie van een kunstevenement. De deelnemers staan in voor de opening van de Curating Lab expo aan het eind van de workshopweek.

WORKSHOP met Mo Laudi: Globalisto
In deze workshop begeleidt Mo Laudi je bij het creëren van een collage van muziek en geluidskunst uit alledaagse geluiden. Je onderzoekt de grenzen van geluid door hiphop, Afrikaanse muziek, elektronica, traditionele muziek, gevonden geluiden en veldopnames te mixen. Je experimenteert met materialen om sociaal-politieke kwesties te deconstrueren en je eigen verhaal te formuleren. Het uiteindelijke resultaat wordt een geluidssculptuur waarin die verschillende geschiedenissen en verhalen samenkomen.

WORKSHOP met Elsa M’Bala: Experimenteel radio maken
In deze workshop maak en produceer je een experimentele radioshow, vertrekkend vanuit je diverse etnisch-culturele achtergrond. Deelnemers brengen persoonlijke verhalen, geluiden en gedichten mee naar de workshop, die hen doen denken aan hun thuis. Dit is het bronmateriaal waaruit je meer zal leren over sampling.

PRAKTISCH
Prijs? Deelname is gratis
Waar? Theatergebouw van Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5b, Pelt.
Wanneer?
Workshops: dinsdag 25 mei tot en met zaterdag 29 mei 2021 (Dagelijks vinden er verschillende sessies plaats van 10.00 tot 12.00 uur, van 14.00 tot 16.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Je bent vrij om te kiezen welke workshop en sessies je volgt.)
Opening Curating Lab expo: zaterdag 29 mei om 14 uur

ZIN OM DEEL TE NEMEN?
Stuur een mailtje naar liese@musica.be en wij nemen spoedig contact met je op om je inschrijving te voltooien. Tip: wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Autres événements Stages / Cours > Audiovisuel

Encore plus d'événements Stages / Cours > Audiovisuel
Encore plus d'événements Limburg
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 84353
Editer l'événement SEO Espace administration