Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Gratuit
 • Archive
 • A propos de Klankenbos Spring Expo

  Traduction en français non disponible

  Een klankkunstexpo in openlucht met creaties van Amber Meulenijzer, Nika Schmitt, Elsa M'Bala, Anne van de Star en Mo Laudi

  Een stem, een auto, een bel, stilte. Op Klankenbos Spring Expo volg je het parcours langs de creaties van vijf internationale klankkunstartiesten. Zij halen alledaagse voorwerpen uit hun context en brengen ze binnen in het bos. De kunstwerken vormen een klinkende spiegel voor de omgeving. Ze resoneren, weerkaatsen, galmen of zwijgen. In hun interactie met de natuur en de jaren ‘70 architectuur van de site, creëren ze een nieuw klanklandschap. Een landschap dat de relatie tussen mens en natuur bevraagt en aanzet tot bewust luisteren naar de ander.

  Amber Meulenijzer (BE) bouwde haar iconische Saab 900 om tot een reflecterend sculptuur. Twaalf Toa luidsprekers op het dak boetseren klanken die naar de oppervlaktes van de gebouwen rondom reizen. Ervaar op de brug over de Dommel de kinetische installatie Flux van Nika Schmitt (LU). Verschillende bellen laten je luisteren naar de stroming van de rivier en - wie weet - het bijten van de vissen. Sluit je ogen in het klankkunstwerk Radio Forest, waar je kan luisteren naar een intieme radio-compositie met migratieverhalen van Elsa M’Bala (CM/DE), gemaakt tijdens Curating Lab samen met bewoners van Pelt. Aan de kleine vijver, wandel je langs Bling rrring van Anne van de Star (BE), een meditatief werk waarin een klinkende dialoog ontstaat tussen twee roterende stalen ringen. Geluidskunstenaar en DJ Mo Laudi (FR/ZA) bouwt een metershoge fragiele constructie met alledaagse houten voorwerpen, waartussen hij field recordings en samples laat weerklinken, opgenomen door de deelnemers van Curating Lab.

  De opening van Klankenbos Spring Expo gaat door op zaterdag 29 mei om 14.00 uur en is tegelijkertijd het slotmoment voor Curating Lab met performances en luistersessies van Christine Eyene, Elsa M’Bala, Mo Laudi, Megan Leigh Heilig en de deelnemers van de workshops.

  Amber Meulenijzer - SAAB SCULPTURE VI: PLACES UNSEEN
  Nika Schmitt - Flux
  Elsa M’Bala
  Anne van de Star - Bling rrring
  Mo Laudi

  Een initiatief van Musica, Impulscentrum voor Muziek in samenwerking met C-TAKT.

  Praktische informatie
  Data: zaterdag 29 mei-zondag 6 juni 2021
  Openingsuren:
  Weekend: van 14.00 tot 18.00 uur
  Weekdagen: van 15.30 tot 19.30 uur
  Startpunt: De route start aan het onthaal in klankinstallatie Radio Forest. Haal hier een plannetje op met het parcours.
  De expo is gratis.
  Opening expo: zaterdag 29 mei om 14.00 uur met performances en luistersessies door Elsa M’Bala, Mo Laudi, Christine Eyene, Megan Leigh Heilig en de deelnemers van Curating Lab 2021.

  Thématique(s) associée(s)

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Les expos gratuites les plus intéressantes

  Autres événements : Expo

  Autres événements : Pelt

  Recommandations