Eefje de Visser + Pitou

Concert » Indie / Experimental

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Eefje de Visser + Pitou

  Traduction en français non disponible

  EEFJE DE VISSER
  Met drie succesvolle albums op zak, een reeks uitverkochte clubtours in de Benelux en verschillende Europese supportshows, had Eefje de Visser er ook buiten de taalgrenzen al een succesvolle carrière opzitten. Vier jaar na haar laatste plaat 'Nachtlicht' kwam er eind 2019 het vierde album 'Bitterzoet', die zo mogelijk al haar eerder werk overklaste. 'Bitterzoet' werd een filmische popplaat vol zinderende elektronica en dance invloeden. Donkere drums, warme synths, catchy songs en een bezwerende stem. Alsof ze de soundtrack van een eightiesfilm reanimeert en voorziet van zwoele beats.

  Eefje de Visser stond begin 2020 op het punt om aan haar uitverkochte release tour te beginnen, waarvoor toen al meer dan 15.000 tickets verkocht waren. Zo stond er ook een concert gepland op het Brugse Cactusfestival. En toen ging de wereld in lockdown. Ze bleef echter niet bij de pakken zitten en bracht de concertfilm ‘Bitterzoet’, gefilmd in De Robot Studios, een Gentse loft waarin Eefje werkt, slaapt en leeft, uit. Net als de plaat werd ook de concertfilm op lovende kritieken onthaald.

  Met nog een optreden op het Reeperbahn Festival in september 2020 en talloze bekroningen, zoals de Red Bull Elektropedia Award - 'Best videoclip' en de 3voor12 Award voor beste album, werd 2020 alsnog het jaar van Eefje de Visser. En na lang wachten kunnen we ze dan eindelijk opnieuw live en in levende lijve aan het werk zien, op zaterdag 7 mei 2022 in Cactus Club. De aanhouder wint!

  PITOU
  De muziek van de Amsterdamse singer-songwriter Pitou is gekenmerkt door haar meeslepende, veelkleurige stem en haar unieke composities. Haar songs zijn als betoverende verhalen, bewegend van delicaat en intiem tot groots en orkestraal. Als kind zong Pitou in een professioneel klassiek koor, op zoek naar haar onafhankelijkheid begon ze eigen muziek te schrijven.

  Met haar eerste EP uit 2016 oogstte ze meteen veel lof en vergelijkingen met stemmen als Laura Marling en Julia Holter en ondertussen kan Pitou ook Guy Garvey van Elbow tot haar fans rekenen.

  Thématique(s) associée(s)

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Mai 2022 : Le top de la culture !

  Autres événements : Cactus Club

  Autres événements : Concert

  Autres événements : Bruges

  Recommandations