Theaterlessen in Antwerpen

image - Theaterlessen in Antwerpen

A propos

Anima Vinctum organiseert theaterlessen in tekst en beweging - het anders leren zien, voelen en bewust worden door middel van lichamelijke en mentale beheersing in spel en drama.

Hoe het lichaam bewust maken, beheersen en aanwenden om gestalte te geven aan een personage? Hoe van daaruit werken aan de transformatie van ‘de speler’ naar de heelwording van 'het personage’? Het 'worden' niet 'spelen'. Deze methodiek steunt op tekst- en bewegingsleer, improvisatietechnieken en de identificatie met repertoireteksten. We volgen een aantal elementen van Laban (ruimte en lichaam), method-acting dmv impro- en (eigen) teksten en commedia dell'arte. Ook maken we gebruik van psychologische oefeningen ter ondersteuning van zelfbewustwording en zelfverwerkelijking. Hier ligt de nadruk op de confrontatie met je innerlijke zelf en hoe deze kracht aan zelfkennis te gebruiken op de scène.

De verworven kennis en ervaring die tijdens het lesjaar wordt opgedaan zal verder uitgewerkt worden naar de echte praktijk - dit door samen met de cursisten en docenten een theatervoorstelling te creëren die als eindopdracht van het lesjaar aan het publiek (familie en vrienden van de cursisten) wordt opgevoerd.

De theaterlessen staan onder leiding van Jacques De Bock, een ervaren pedagogisch gevormd theatermaker met ruim 30 jaar ervaring als regisseur en acteur. Hij wordt bijgestaan door danseres en choreografe Laetitia Van Haverbeke, onderlegt in bewegingstheater en lichaamsexpressie.

DOCENTEN
Jacques De Bock
Laetitia Van Haverbeke
Dave Wiggers

LESINHOUD
- Tekstinterpretatie, stemvorming en monoloogleer
- Lichamelijke transformatie, beheersing en expressie
- Bewegingsleer en improvisatietechnieken
- De verworven kennis en ervaring uitwerken naar een theaterproductie

Dit verrijkend parcours omvat een intensieve reeks van 66 lessen per lesjaar, verspreid over 2 lesavonden per week (inclusief 2 voorstellingen van de eindproductie).

Partage :

Galerie photo (14)

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Autres événements Stages / Cours > Art de la scène

Encore plus d'événements Stages / Cours > Art de la scène
Encore plus d'événements Antwerpen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 82409
Editer l'événement SEO Espace administration