image - Nordmann

A propos

Dat hun combinatie van de vrijheid van impro-jazz met de kracht van rock hen een tweede plaats op Humo’s Rock Rally 2014 zou opleveren, had niemand verwacht. Het gaf het viertal achter Nordmann alle reden om door te gaan. Op debuut ‘Alarm’ (2015) wisten ze de kracht van hun performances op plaat te capteren terwijl ‘The Boiling Ground’ hen een tour van meer dan 50 optredens opleverde in België, Nederland, Duitsland en Tsjechië. Ze vallen goed bij de pers; passages op Gent Jazz en Jazz Middelheim werden gelauwerd en hun optreden op Pukkelpop 2017 werd door De Standaard zelfs gebombardeerd tot tweede beste concert van het festival. Daarnaast bewijst hun status als ‘best verkopende act van V2 België’ dan weer dat het publiek mee is en ook tv-makers grabbelen graag in hun discografie (Canvas, Team Scheire).

Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk, een nieuwe evolutie van Nordmann in de vorm van ‘In Velvet’, een gelaagd studioalbum dat zich als een warm deken om de luisteraar slaat en waarop rock ingeruild wordt voor elektronica. Een coherente, compact klinkende plaat waarop de persoonlijke evolutie van de aparte muzikanten en de invloed van omzwervingen bij andere projecten hoorbaar is in het geheel. Songs en melodie staan centraal terwijl het instrumentarium uitgebreid werd met drumcomputers en synths om de zotste ideeën vorm te geven.

Producer Jasper Maekelberg (Faces On TV, Bazart, Douglas Firs, Warhola, Balthazar) – die hun debuut ook al voor zijn rekening nam - werd opgeroepen en zorgde voor structuur en overzicht binnen het vernieuwd muzikaal kader. Om het nieuw album live te kunnen spelen, zocht en vond de groep versterking; Thijs Troch (Hypochristmutreefuzz, The Milk Factory) zal Nordmann vervoegen als toetsenist/gitarist. In deze nieuwe vorm is Nordmann meer dan ooit klaar om (inter)nationaal potten te breken.

Saxofoon, loops, synths — Mattias De Craene
Gitaar — Edmund Lauret
Gitaar, synths — Thijs Troch
Bas, synths — Dries Geussens
Drum — Elias Devoldere

Close Encounters tussen Cactus Muziekcentrum en Kaap! Samen gaan we op zoek naar interessante kruisbestuivingen tussen onze vertrouwde muzikale werelden. Concerten als open ontmoetingen, over de grenzen van genres en stijlen heen, gericht op een publiek met wijdopen oren. De bands die passeren zijn stuk voor stuk eigenzinnige performers die inspiratie halen uit diverse, vaak heel uiteenlopende muzikale bronnen en tradities als jazz, blues en wereldmuziek.

Partage :

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Encore plus d'événements Concerts > Electronique
Encore plus d'événements West-Vlaanderen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 82218
Editer l'événement SEO Espace administration