Bakens Van Hoop en Licht doen Antwerpen Stralen

image - Bakens Van Hoop en Licht doen Antwerpen Stralen

A propos

Om de donkere periode ten gevolge van de coronacrisis te doorbreken, brengen de kunstenaars Adalbert Gans en Axel Daeseleire wat licht naar Antwerpen.
Dat lichtpuntje – het gevoel errond – willen Axel Daeseleire en Adalbert Gans tastbaar maken in hun nieuwste kunstproject. Daarvoor sloegen ze de handen in elkaar met zes andere Belgische artiesten. Tom Lanoye, Jeroen Olyslaegers, Hilde van Mieghem, Maud Vanhauwaert, Tourist LeMC en Vitalski kropen in hun beste pen en beschreven het gevoel dat de coronacrisis of het (naderende) einde ervan bij hen teweegbrengt.
De artistieke invulling van Bakens van Hoop en Licht zorgt zowel letterlijk als figuurlijk voor licht. De Antwerps-Oostenrijkse kunstenaar Adalbert Gans creëerde voor deze tentoonstelling zeven monolithische lichtobjecten waarop de persoonlijke teksten van verschillende artiesten te lezen staan. Hoewel de drie meter hoge sculpturen ruw en robuust aanvoelen, zijn ze dankzij hun samenstelling van acrylaat en epoxy tegelijkertijd lichtdoorlatend en kleurrijk als Murano-glas. De lichtbakens op stalen sokkels belichamen dan ook op unieke wijze de herwonnen hoop in de samenleving.

Partage :

Galerie photo (1)

Autres événements qui pourraient vous intéresser

Autres événements Expos > Sculptures

Encore plus d'événements Expos > Sculptures
Encore plus d'événements Antwerpen
NEWSLETTER
Inscrivez-vous à notre newsletter:

Je m'inscris maintenant
VOTRE ÉVÉNEMENT
Si vous souhaitez ajouter un événement sur le site, cliquez ci-dessous
Ajouter votre événement
CONCOURS
Participez à nos concours.
Découvrir les concours

Thématiques

Aujourd'hui

Plus d'événements aujourd'hui
ID : 80923
Editer l'événement SEO Espace administration