Bakens Van Hoop en Licht doen Antwerpen Stralen

Expo » Sculptures

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Gratuit
 • Archive
 • A propos de Bakens Van Hoop en Licht doen Antwerpen Stralen

  Traduction en français non disponible

  Om de donkere periode ten gevolge van de coronacrisis te doorbreken, brengen de kunstenaars Adalbert Gans en Axel Daeseleire wat licht naar Antwerpen.
  Dat lichtpuntje – het gevoel errond – willen Axel Daeseleire en Adalbert Gans tastbaar maken in hun nieuwste kunstproject. Daarvoor sloegen ze de handen in elkaar met zes andere Belgische artiesten. Tom Lanoye, Jeroen Olyslaegers, Hilde van Mieghem, Maud Vanhauwaert, Tourist LeMC en Vitalski kropen in hun beste pen en beschreven het gevoel dat de coronacrisis of het (naderende) einde ervan bij hen teweegbrengt.
  De artistieke invulling van Bakens van Hoop en Licht zorgt zowel letterlijk als figuurlijk voor licht. De Antwerps-Oostenrijkse kunstenaar Adalbert Gans creëerde voor deze tentoonstelling zeven monolithische lichtobjecten waarop de persoonlijke teksten van verschillende artiesten te lezen staan. Hoewel de drie meter hoge sculpturen ruw en robuust aanvoelen, zijn ze dankzij hun samenstelling van acrylaat en epoxy tegelijkertijd lichtdoorlatend en kleurrijk als Murano-glas. De lichtbakens op stalen sokkels belichamen dan ook op unieke wijze de herwonnen hoop in de samenleving.

  Photos de Bakens Van Hoop en Licht doen Antwerpen Stralen

  Thématique(s) associée(s)

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Les expos gratuites les plus intéressantes

  Autres événements : Expo

  Autres événements : Anvers

  Recommandations